Мед Атлант

Великдень в час пандемії: франківці зможуть освятити вербу та паску

Чи зможуть парафіяни прийти до своїх храмів на Великдень? Як плануєте в Архікатедральному соборі освячувати паски?

Про це розповів настоятель Архікатедрального собору Святого Воскресіння м. Івано-Франківська отець-митрат Юрій Новіцький, повідомляє пресслужба Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

Жодної проблеми тут не бачимо. Освячення розпочнемо у суботу о 12- ій годині. Як тільки люди підходитимуть по 20-30 осіб, будемо просити їх ставати на відстані два метри одні від одних. І відразу після освячення кошиків вони зможуть іти додому. В минулі роки ми освячували з 17-ї години, тому о 19-ій був пік, приходило кілька сотень і навіть тисяча вірних. Цього року розтягнемо цей процес на два дні. Про це додатково оголосимо через ЗМІ, – поділився отець

Також він додав, що своєрідною репетицією буде Вербна неділя.

Будемо просити людей ставати на Майдані Шептиць- кого, по вулиці Низовій, біля Ратуші на відстані метр-два одні від одних. Буде кілька Святих Літургій, тому люди зможуть прийти в різний час. У великодню п’ятницю, коли виставимо плащаницю, то люди зможуть просто підійти і обійти її, без цілування, биття поклонів. Маємо зрозуміти, що живемо в такий час, коли потрібно слухати лікарів, експертів, дотримуючись гігієни, – додає священнослужитель.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...