Мед Атлант

ОДА спроектувала п’ять майбутніх районів Франківщини: експерти пропонують чотири

Вчора, 1 квітня, відбулася відеоконференція з Міністром розвитку громад і територій В’ячеславом Негодою щодо формування адмінтерустрою субрегіонального рівня декількох областей.

Її Мінрегіон провів спільно з парламентським Комітетом Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. В обговоренні взяли участь представники від Франківщини.

Як зазначається на сайті “Децентралізація” Івано-Франківській області ОДА спроектувала п’ять майбутніх районів: Івано-Франківський, Калуський, Надвірнянський, Косівський, Коломийський (Варіант 1).

Більшість експертів пропонують створити чотири райони: без Косівського, як такого, що не відповідає параметрам методичних рекомендацій (Варіант 2, назву Галицький замінено на Івано-Франківський).

Але є варіант і трьох районів: Івано-Франківський, Калуський, Коломийський (Варіант 3).

Варіанти районування:

Варіант 1

Варіант 2

Назву Галицький замінено на Івано-Франківський

Варіант 3

Також надали свої пропозиції народні депутати від Івано-Франківщини Оксана Савчук та Зіновій Андрійович, акцентуючи увагу на тому, що обираючи той чи інший варіант необхідно враховувати особливості області, зокрема в частині гірських територій.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...