Мед Атлант

У ЦМКЛ померли троє пацієнтів з COVID-19

Про організацію роботи закладів охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID–19) розповіла Марія Бойко, начальниця управління охорони здоров’я.

За тиждень у світі відбувся приріст хвороби удвічі. Понад 74 тисячі людей померли. У лідерах США, у Європі – Іспанія та Італія. Станом на 9:30 на Франківщині підтвердили 160 випадків. 

У ЦМКЛ вчора ввечері перебували 145 осіб із пневмоніями, а в лікарні на Матейки зараз знаходяться 66 осіб з таким діагнозом. У реанімації обох лікарень 14 пацієнтів.

“У ЦМКЛ вчора було зареєстровано три смертельні випадки. У всіх трьох пацієнтів тести підтвердили коронавірус. Одному пацієнту 54 роки, іншим – після 70. Ми не маємо різкого збільшення пневмоній, але ситуація стає критичнішою через летальні випадки, – розповіла Бойко.

Зі слів начальниці управління охорони здоров’я, госпітальні бази будуть розгортатися і на базі дитячої лікарні, і в перинатальному центрі, також на базі денного стаціонару міської поліклініки № 2 та гуртожитках.

“На жаль, ситуація поглиблюється, попрошу усіх мешканців жорстко дотримуватися правил карантину”, – заначила Бойко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...