Мед Атлант

Перепони для бізнесу

Серйозним потрясінням для підприємців нещодавно стало підвищення мінімальної зарплати. З нового року представники бізнесу вже прискіпливіше рахують витрати на податки та собівартість продукції. При цьому зазначають, що умови для ведення бізнесу створює і місцева влада, тому звертаються до неї з проханням покращити клімат для розвитку підприємництва.

Голос підприємців

Про труднощі у веденні бізнесу місцеві підприємці воліють не говорити відкрито. На диктофон можуть описати проблему хіба що в загальному, на кшталт «бюрократія, високі податки, недолуге законодавство, тиск із боку контролюючих структур».

Тому у Франківську в рамках проектної ініціативи під назвою «Розробка та впровадження Івано-Франківської «BUSINESS AGENDA» за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ-Україна) запропонували представникам місцевого бізнесу виокремити проблеми, що їх турбують, та поділитися ідеями вирішення. Зокрема, була сформована коаліція з представників громадських організацій, збирали відповідні фокус-групи, проводили круглі столи.

За результатами напрацювань виокремили кілька блоків проблем, серед яких і адміністративні бар’єри. До прикладу, у міській раді при розгляді питань щодо оформлення дозвільно-погоджувальних документів грішать порушенням строків їх надання.

Серед проблем у веденні бізнесу підприємці називають і невмотивовані відмови щодо отримання адміністративних послуг або ж вимагання документів, не передбачених законодавством

«Наприклад, за законодавством земельні питання мають розглядати не рідше одного разу в місяць. А минулого року депутати збиралися на сесію всього сім разів. Тобто, сесії відбуваються всупереч вимогам закону раз у два місяці», – зауважує голова правління ГО «Івано-Франківський регіональний центр» Наталія Кобильчак.

Серед проблем у веденні бізнесу підприємці називають і невмотивовані відмови щодо отримання адміністративних послуг або ж вимагання документів, не передбачених законодавством.

«У заявників часто вимагають різного роду довідки, наприклад, про відсутність заборгованості зі сплати податків і зборів, а також документи, що є в органах місцевого самоврядування», – пояснює Кобильчак.

А невмотивовані відмови притаманні при розгляді питань виконкомом чи міськрадою. Наприклад, позитивне рішення не може бути прийняте через відсутність кворуму чи ненабрання необхідної кількості голосів. При цьому причини, звичайно ж, ніхто не пояснює. Тому суб’єкт господарювання може оскаржити колегіальне рішення в суді, що забере немало часу, грошей та нервів, або ж шукати, з ким «домовлятися», щоб наступного разу рішення пройшло.

У цьому ж блоці проблем підприємці вважають зайвим щорічно збирати ті ж документи для погодження видів підприємницької діяльності, що мають сезонний характер.

«До прикладу, представники ресторанного бізнесу щороку збирають повний пакет документів, аби поставити літній майданчик. Якщо його встановлення відповідає усім вимогам, то чому не давати дозвіл хоча б на п’ять років? Підприємці вважають недоцільним збирати щороку повний пакет документів для розміщення тих самих об’єктів», – каже голова ГО «Івано-Франківський регіональний центр». Такі ж претензії стосуються і розміщення об’єктів дрібно-роздрібної торгівлі.

Тому представники бізнесу запропонували владі запровадити в місті принцип «мовчазної згоди» при отриманні адміністративних послуг, забезпечити надання виключно мотивованих відмов та виключити необхідність подання суб’єктами господарювання не передбачених чинним законодавством документів.

Серед проблем другого блоку (ресурсне та кадрове забезпечення бізнесу) представники фокус-груп виокремили недовготривалі договірні правовідносини при укладенні чи поновленні договорів оренди тих земельних ділянок, на яких розміщені їхні об’єкти нерухомого майна. Комусь під об’єктами нерухомості міськрада погоджує оренду на два роки, комусь на 10, а комусь на 50. Хто скільки має платити, схоже, визначають у ручному режимі.

Так само підприємці нарікають на високу частку пайової участі у розвитку інфраструктури міста. Законодавець встановлює верхню межу пайової участі й надає можливість місцевим радам змінювати цю величину. Так, підприємці, що займаються будівельним бізнесом, мають сплачувати 7% від вартості будівництва для нежитлових будівель та 4% – для житлових. Втім, ці відсотки у Франківську може зменшити спеціальна комісія знов-таки в ручному режимі. Тому представники власне будівельного бізнесу пропонують розробити механізм коригування розміру пайової участі у розвитку інфраструктури міста залежно від економічної ситуації.

Опитані підприємці також виокремили проблеми, які стосуються відкритості влади та стабільності бізнесу. Зокрема, вони просять затвердити генплан та провести інвентаризацію землі. У цьому блоці вважають проблемою відсутність відкритості та прозорості при здійсненні закупівель за бюджетні кошти. Однак із нового року всі закупівлі в Івано-Франківську на суму від 50 000 грн проходять через електронну систему публічних закупівель ProZorro. Отже, однією проблемою менше. На черзі – вирішення інших.

«Більшість запропонованих заходів щодо полегшення ведення бізнесу відобразили у «Програмі підтримки малого підприємництва в Івано-Франківську на 2017-2018 роки», – зазначає Наталія Кобильчак. – Плануємо запровадити моніторинг її виконання із допомогою так званого SME Program Monitoring. Іншими словами, відстежуватимемо, як влада виконує побажання підприємців».

Новації для бізнесу

Власне, з метою покращення ведення бізнесу Івано-Франківська міська рада наприкінці минулого року прийняла «Програму підтримки малого підприємництва в м. Івано-Франківську на 2017-2018 роки».

Її розробили, врахувавши напрацьовані бізнесом пропозиції. Основними завданнями автори називають врегулювання нормативно-правової бази для ведення бізнесу, усунення адміністративних бар’єрів, фінансово-кредитну та інвестиційну підтримку, кадрове забезпечення бізнесу. А також інформаційно-промоційну підтримку, сприяння створенню інфраструктури розвитку малого підприємництва та вдосконалення системи взаємодії бізнесу і влади.

Ряд заходів, визначених у програмі, спрямовані на те, щоб представники малих і середніх підприємств оперативніше отримували дозволи і погодження. Зокрема, міська влада повинна провести інвентаризацію адміністративних послуг для бізнесу, за результатами якої опрацювати можливість запровадження принципу «мовчазної згоди» при отриманні адміністративних послуг для бізнесу та скасувати подання непотрібних документів. Обіцяють врахувати і пропозиції тих суб’єктів господарювання, підприємницька діяльність яких має сезонний характер.

До речі, програмою передбачили також аудіозапис не лише сесій міської ради, а й засідань виконкому. Через сайт міськради всі охочі зможуть послухати, пройшло чи не пройшло певне рішення. А для оформлення оренди комунального майна обіцяють запровадити електронні сервіси.

Для формування сприятливого та стабільного інвестиційного клімату в Івано-Франківську міська влада обіцяє сприяти залученню фінансових ресурсів для інвестиційних та обігових потреб підприємництва. Підприємців-початківців підтримають конкурсом на визначення найкращих 10 бізнес-проектів (стартапів), реалізацію яких профінансують із міського бюджету.

Щодо ресурсного забезпечення, то програмою передбачена розробка інтерактивної бази муніципальної нерухомості. Кадрові проблеми міська влада планує вирішити перекваліфікацією, навчанням безробітних за спеціальностями та професіями, що користуються попитом на ринку праці (на замовлення роботодавців).

«Бізнес зможе брати участь у закупівлях за кошти міського бюджету. Таким чином буде виключена «вибірковість» підприємств і підприємців, з якими влада укладає господарські договори, покращиться кадрове забезпечення бізнесу. Підприємці отримають легкий, швидкий та простий доступ до об’єктів нерухомого майна, яке можна орендувати чи придбати», – йдеться у програмі.

Окрім того, для представників малого та середнього бізнесу обіцяють розробити єдиний інформаційний портал та забезпечити промоційну підтримку місцевих підприємців-товаровиробників.

Створити інфраструктуру розвитку малого підприємництва міська влада планує через бізнес-центри та бізнес-інкубатори. Окрім співпраці з Центром розвитку підприємництва «Бізнес інкубатор» ІФНТУНГ, міська влада обіцяє відкрити в Івано-Франківську центр підтримки інновацій та підприємництва iHUB.

Ще програма передбачає вдосконалення співпраці між підприємцями і владою. Загалом, на її виконання заклали 1,005 млн гривень. Та чи вдасться реалізувати заплановане – побачимо через два роки.

Виживуть найсильніші?

В Івано-Франківську, судячи зі статистичних даних, найбільш поширеним бізнесом є торгівля, операції з нерухомим майном, будівництво, промисловість тощо.

На кінець минулого року у нашому місті було зареєстровано 24 219 суб’єктів підприємницької діяльності. З них 11 221 юридичних та 12 998 – фізичних осіб-підприємців.

Усі вони наразі найбільше переймаються зростанням мінімальної зарплати. Рахують майбутні економічні перспективи та податкове навантаження. Втім, найбільше зміни до законодавства вдарили по ФОПах. Так, із початку року у Франківську кількість фізосіб-підприємців скоротилася вже приблизно на 10%.

В Івано-Франківську, судячи зі статистичних даних, найбільш поширеним бізнесом є торгівля, операції з нерухомим майном, будівництво, промисловість

До слова, цьогоріч за податковим законодавством місцеві ради повинні встановити ставки єдиного податку для першої групи платників (річний дохід яких менший за 300 000 гривень) у межах до 10%, а для платників єдиного податку другої групи (річний дохід яких не перевищує 1 500 000 гривень) – до 20% від мінімальної зарплати.

Так, Рада підприємців при виконкомі Івано-Франківської міської ради звернулася до міськради з пропозицією встановити ставки відсотків для першої групи до 7%, для другої – до 15%.

Міськрада на останньому засіданні справді внесла до розгляду рішення про місцеві податки та збори й вирішила, що перша група платників єдиного податку буде сплачувати 10% (160 грн у місяць), а друга – 15% від мінімальної зарплати (480 грн у місяць).

Якщо ж у міській раді вважають такі ставки «кроком назустріч бізнесу», то в податковій натякають, що цього замало.

«Якщо ми говоримо про те, що міському бюджету потрібне додаткове фінансування, то в нас виникає питання щодо його належного адміністрування і наповнення», – каже начальник ДПІ у м. Івано-Франківську Любомир Слободян.

При цьому він зазначає, що міська рада має право в будь-який час переглянути ставки єдиного податку.
«У будь-якому випадку моє завдання – виконати адміністрування податку, яке прийме міськрада. Чи вплине це на соціальний стан міста? Думаю, що так», – міркує податківець.

ФОПи продовжують закриватися, а ті, що залишаються на плаву, поступово виходять з шокового стану після різкого підвищення мінімалки

Тим часом, ФОПи продовжують закриватися, а ті, що залишаються на плаву, поступово виходять з шокового стану після різкого підвищення мінімалки. Все-таки, представники місцевого та середнього бізнесу сподіваються, що міська влада не лише на папері врахує їхні пропозиції. Інакше доведеться «піти в тінь»…

Автор: Марія Гаврилюк

Стаття опублікована в журналі МІСТО №4

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...