Мед Атлант

Муніципальна варта Івано-Франківська взялась вирішувати проблеми з ромами

Нещодавно міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив Муніципальній варті “вирішити проблему” з незаконними ромськими поселеннями.

Два стихійних табори осіб ромської національності розмістилися на березі ріки у Франківську. У обидвох живуть десятки соціально неадаптованих людей, багато з яких навіть не мають жодних документів. Серед них велика кількість дітей, який часто намагаються використовувати для жебракування на вулицях нашого міста та навіть шахрайства. Про це повідомляє МІСТО з посиланням на офіційний сайт Івано-Франківська.

“Муніципальна варта” Івано-Франківська разом з поліцією зараз зайнялися профілактичною роботою з цими людьми. Працівники комунальнго підприємства відвідують табори та розмовляють з ними на вулицях міста.

Останнім часом значно збільшилася кількість ромів, які жебракують вулицями Франківська. Часом трапляються навіть крадіжки та грабежі. Ми вирішили з’ясувати звідки такий наплив ромів, серед яких дуже багато неповнолітніх. Начальник служби у справах дітей Зоя Сливка повідомила нам, що більшість приїхали із Мукачівського району“, – розповідає головний інспектор “Муніципальної варти” Ігор Комарницький.

Працівникам Муніципальної варти вдалося зв’язатися навіть із місцевим ромським “бароном”, який керує ромською общиною у тих краях – Гейзою Горбатом.

Ми поспілкувалися з ним по телефону, – каже працівник “Варти”, – Чоловік запевнив, що проти того, аби про ромську національність судили за вчинками окремих представиників. Казав, що проводитиме роз’яснювальну роботу серед своїх людей, аби ті не вчиняли протиправиних дій.

Втім працівники “Варти” продовжують профілактичну роботу із цими людьми. Спілкуються з ними, спостерігають, перевіряють документи на дітей.

 “Особливо стежимо, щоб для жебракування не використовували неповнолітніх. За таке передбачена кримінальна відповідальність. Більше того – часто для таких справ використоують чужих дітей. Можуть давати їм алкоголь та снодійне, аби ті поводилися тихо“, – зауважив керівник “Муніципальної варти” Богдан Кухарук

Також “вартові” допомагають соціальним службам працювати із схожими верствами населення. Разом вони ведуть їхній облік. при потребі допомагають знайти чесну роботу та адаптуватися у суспільстві.

Читайте також: Увага! Поліція Прикарпаття розшукує 49-річного галичанина. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...