Мед Атлант

На Прикарпатті проведуть фестиваль автентичної гуцульської убирі

Відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та проведення фестивалю автентичної гуцульської убирі.

Захід проходив а участю голови районної ради Івана Шкіндюка, голови райдержадміністрації Олега Лютого, відповідальних працівників апарату районної ради та РДА, голови Всеукраїнського товариства “Гуцульщина” Дмитра Стефлюка, сільського голови с. Ільці Василя Джоголюка, керівників та представників громадських організацій району. Про це МІСТУ повідомили у прес-службі Івано-Франківської  ОДА.

Голова райдержадміністрації Олег Лютий переконаний, що даний фестиваль підкреслить культурно-мистецьку багатогранність унікальної мистецької скарбниці Гуцульщини.

“Дуже добре, щоб ми до нашої предківської гуцульської автентики прилучали молоді обличчя, навертали дітей. Їм продовжувати нашу справу, їм розвивати і збагачувати наш Карпатський край  у вимірі нової української доби”, – сказав він.

Учасники засідання висловили ряд суттєвих пропозицій щодо фестивалю. Проводитимуть його щорічно в селі Ільцях на Зелені свята. Організовуватимуть покази гуцульської ноші: старовіцької, сучасної, стилізованої; залучатимуть до показу як дорослих, так і дітей. Гуцульську убирю на конкурсний показ представлятимуть з усіх населених пунктів району.

У день фестивалю також організують майстер-класи з виготовлення гуцульських речей, виробів декоративно-ужиткового мистецтва, влаштують виставкові покази гуцульських старожитностей, сучасних виробів гуртківців Верховинського центру дитячої та юнацької творчості тощо.

Читайте також: Задля обміну досвідом: до Франківська завітали посадові особи з 20 міст України. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...