Мед Атлант

У центрі Франківська через прорив труби може завалитися багатоквартирний будинок. ВІДЕО

В Івано-Франківську в багатоквартирному будинку по вулиці Незалежності, 30 трапився прорив водопровідної труби. Внаслідок чого може завалитись будинок. Близько місяця мешканці звертаються до всіх комунальних установ міста, проте вирішення своєї проблеми так і не знаходять.

Жильці розповідають, що ще на початку травня повідомили своєму балансоутримувачу — “МІУК” про те, що водопровідна мережа у їхньому під’їзді знаходиться в аварійному стані та потребує заміни. Працівники інспекції провели перевірку та назвали ціну такої ремонту — 19 тисяч гривень. Проте назбирати таку суму — проблемно, адже більшість мешканців дому — пенсіонери.

Два дні тому напір холодної води у будинку значно зменшився. Коли жильці побачили прорив водопровідної труби, то звернулись в поліцію. Патрульні прибули на місце та зафіксували випадок, який загрожує життю людей, адже в будь-який момент може підвищитися тиск у трубах, що становить загрозу завалу.

Коли я спустився у підвал, то побачив, що там великий прорив води і видно, що він трапився досить давно, навіть позносило стіни. Наразі є аварійна ситуація, на яку мала б реагувати “МІУК”, — каже один із мешканців дому.

Якщо в ситуацію ближчим часом не втрутяться комунальники і балансоутримувач, люди кажуть, що звертатимуться до влади.

До речі, дім є пам’яткою архітектури місцевого значення. До недавна тут була відповідна опізнавальна табличка, проте згодом вона кудись зникла.

Пропонуємо переглянути відеосюжет з місця події:

Читайте також: Наслідки негоди: у Франківську дощ затоплює пішохідні переходи. ФОТО/ВІДЕО 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...