Мед Атлант

Жителі прикарпатського села протестують біля місцевої птахофабрики. ФОТО, ВІДЕО

Сьогодні, 21 червня, небайдужі жителі с. Підгір’я організували акцію під місцевим агропідприємством, яке займається вирощуванням індиків. За словами активістів, в селі дуже забруднене повітря і брудна вода в криницях — все це, вважають, через роботу підприємства.

Жителі села не хочуть, щоб підприємство перестало працювати, а вимагають дбайливого ставлення до екології села.

 «Ми вимагаємо, щоб все було виконано згідно норм. Хочемо, щоб були відстійники, щоб це не йшло в джерела, не потрапляло в колодязі людей. А також, щоб зробили вентиляційні труби, щоб верхові вітри забирали запах далі, а не так, як зараз , що йде на село», — сказав депутат місцевої сільської ради Павло Парфан.

Важливо те, що два роки тому  попередні керівники вже обіцяли вирішити ці проблеми, але справа так і не «зрушила з місця».

У свою чергу, директор підприємства каже, що справді, коли «змінюється роза вітрів» в селі може бути відчутний запах, але це буває не часто, та попри це, таке явище не несе загрози для населення. Щодо «відстійника», то на підприємстві він є, і якщо буде потреба його можуть доробити на вимогу громади.

Активісти, поспілкувалися з директором підприємства, і тепер ще хочуть донести свої вимоги власнику, бо як кажуть, що невдовзі підприємство хочуть продати і проблема знову залишиться “на тому ж місці”.

Журналіст інтернет-видання МІСТА відвідала акцію і деталі цієї події можете переглянути у відеосюжеті.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...