Мед Атлант

На Івано-Франківщині арештували двох зловмисників, які нелегально переправляли мігрантів до країн ЄС. ФОТО

28-річний вінничанин та 32-річний закарпатець займалися нелегальною переправкою мігрантів. Їх затримано на території Прикарпаття. Тепер зловмисники чекатимуть вирок суду за гратами.

За клопотанням прокуратури Івано-Франківської області їм обрано запобіжний захід у виді взяття під варту із визначенням застави на загальну суму 1 млн 640 тис грн. У прокуратурі переконані, що це лише двоє учасників організованої групи. Вони переправляли до країн ЄС нелегальних мігрантів, інформує МІСТО.

Як повідомив заступник начальника відділу прокуратури області Сергій Боровик, арештовано 32-річного жителя Закарпатської області та 28-річного жителя Вінницької області, які за грошову винагороду налагодили нелегальний канал переправлення осіб через державний кордон України. Здійснювали переправлення у пунктах пропуску на території Закарпатської області.

Фото: прес-служба прокуратури в області

Читайте також: Батько хлопця, який збив малолітнього прикарпатця і приховав його тіло, заслухав запобіжний захід для сина. ВІДЕО

Нагадаємо, що під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області оперативні працівники Служби безпеки України в області та Головного управління Національної поліції в області затримали чотирьох учасників організованого угрупування. Їх викрито при спробі незаконного переправлення через кордон мешканця Івано-Франківщини, якому ухвалою суду обмежено право виїзду з території України у зв’язку із кредитними зобов’язаннями. За таку послугу вони отримали від чоловіка 2500 євро.

Ще одного співучасника групи затримано за місцем проживання у м.Тернополі. В ході обшуків правоохоронці вилучили 15 закордонних паспортів громадян України, 13 000 доларів США, 10 000 фунтів стерлінгів, 10 000 гривень, чорнові записи із прізвищами та сумами коштів, а також інші докази злочинної діяльності.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: Франківського патрульного можуть притягнути до кримінальної відповідальності через підприємця з впливовими знайомими. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...