Мед Атлант

В Івано-Франківську презентували інформаційну кампанію про політичних в’язнів. ФОТО

Сьогодні, 23 червня, в рамках фестивалю «Правозахисний вікенд» в обласному центрі презентували інформаційну кампанію «LetMyPeopleGo». Її ініціювали активісти ГО Євромайдану SOS для захисту усіх ув’язнених за політичними мотивами громадян України в Росії та окупованому Криму.

За словами активістки Олександри Романцової, яка долучилася до створення інформаційного проекту, зараз у Росії та в окупованому Криму за ґратами перебувають 44 людини, яких російська влада назвала «терористами», «шпигунами» та «екстремістами».

«На жаль, ми змушені констатувати, що про такі випадки люди починають розповідати. Тобто, що з їхніми родичами таке трапилося, вони повинні знати, куди можна звернутися. От ми почали з 11 справ, зараз вже є 44. Також проводимо таку компанію для того, щоб на міжнародному рівні можна було постійно піднімати ці питання і був тиск на Росію, щоб хлопців звільнили», – розповідає активістка.

На презентацію кампанію також прийшли звільнені політичні в’язні, які розповідали, як потрапили в полон, як фабрикуються кримінальні справи і як повертають людей додому.

Активісти вже побували у багатьох містах України, у кожному з них провели своєрідний правозахисний марафон, під час якого різними засобами розказують про ті теми, як наразі дуже актуальні в суспільстві.

Зазначимо також, що співорганізаторами правозахисного проекту в Івано-Франківську є громадська організація “Молода Просвіта”, яка люб’язно запросила активістів в гості.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...