Мед Атлант

Тікала і плакала: мама дівчинки, яку поліцейські знайшли в темній квартирі, знайшлася. ВІДЕОСЮЖЕТ

Півторарічна Діанка лежала у темряві одна і плакала. Сусіди, почувши дитячий плач, викликали поліцію. Дівчинку правоохоронці передали медикам, а самі з`ясовують обставини. Кажуть, мама понесе адмінвідповідальність за такі дії.

МІСТО писало, що по вул. Бандери рятувальник через вікно проникли до квартири звідки було чутно дитячий плач. Відчинивши двері, впустили патрульних та працівників ювенальної превенції. У середині виявили голу дівчинку, яка сиділа у темряві і на купі одягу. Інспектор патрульної поліції Олена Біла розповідає, що приміщення брудне, одяг для малечі шукали по всій хаті. Далі маленьку Діанку передали медикам.

Матір дитини прийшла до лікарні лише зранку, наступного дня. Каже, залишила дочку батькові, який і мешкає у квартирі на Бандери. Чоловіку довіряла дочку часто, але не сподівалася, що він її залишить одну. А от сусіди у будинку на Бандери стверджують, що дитина часто плакала, а з батьками дівчинки ніхто не контактує. Розповідають, що матір теж живе з чоловіком. Журналісти МІСТА прийшли до помешкання, але там ніхто там ніхто не відчинив двері.

Відомо, що у жінки є ще одна 3-річна дитина. Вона проживає з бабусею на вул. Целевича. Бабусю правоохоронці інформували, коли виявили Діанку, щоб приїхала, але та відмовилася. Нашим журналістам теж не вдалося поговорити з пані Ольгою – бабусею. Більше того, у розмові по телефону вона висловлювалася нецензурною лексикою, себто, не бажає спілкуватися.

У лікарні журналістам пояснили, що дівчинка у задовільному стані. Медики повідомили, що матір з нею була, однак зранку, 3 липня, відлучилася, мовляв, має невідкладні справи. Самі ж правоохоронці за деякий час розшукували пані Ірину Кріпацьку – маму дитини, аби допитати за поведінку напередодні. Знайшли її в обідню пору неподалік лікарні, де знаходиться дочка. Жінка казала, що прямувала до малечі, але чи це правда – невідомо. У поліції не захотіла розповідати щось журналістам – закривала обличчя і тікала.

Додамо, правоохоронці у квартирі вилучили шприци. Підозра щодо наркотичних засобів є, тому дитину віддадуть тоді, коли і батько, і матір пройдуть обстеження у наркодиспансері. Це стосується і алкозалежності батьків. Начальник сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП в Івано-Франківській області Алла Бойчук каже, що батька ще не знайшли. Дитину повернуть тільки, якщо батьки не вживали наркотичні речовини і коли приберуть у квартирі, де повна антисанітарія. Щодо матері, то вона відповість згідно Ст. 184 КУпАП – невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей. Правда, штраф невеликий –  від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

“У квартирі відсутні будь-які умови для проживання дитини. Дівчинка була голодна, гола. У квартирі антисанітарні умови. Наразі жінку допитуємо. Буде складено адмінпротокол. Буде створена відповідна комісія службою у справах дітей, яка обстежить умови проживання. Тоді буде вирішене питання про повернення дитини. Наразі про це не йдеться. Добре, що життю дитини нічого не загрожує. Мама плаче і розкаюється, – каже Алла Бойчук.

Коментарі правоохоронців, лікарів, сусідів – у відеосюжеті. Також журналісти поспілкувалися з матір`ю та бабусею дівчинки, які категорично відмовлялися щось пояснювати. А ще – відео з реєстраторів патрульних.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...