Мед Атлант

З`явилося відео, як франківські патрульні зупинили нетверезого екс-начальника Косівської поліції

У мережі стало відомо, що франківські патрульні зупинили екс-начальника Косівської поліції за порушення правил дорожнього руху. У подальшому поліцейські з`ясували, що водій керує у нетверезому стані. Цю інформацію підтвердили у прес-службі патрульної поліції.

Зупинили автомобіль Hyundai інспектори 25 червня по вулиці Набережна. Про це повідомив активіст у мережі Фейсбук, мовляв, за кермом автомобіля був екс-начальник Косівського відділення поліції, діючий депутат Косівської районної ради Петро Васкул. Таку інформацію підтвердили у прес-службі Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську, передає МІСТО.

В автомобілі не горіла ліва фара в режимі ближнього світла у темну пору доби. Інспектори вирішили зробити зауваження водію. Зупинили машину. За кермом був чоловік, з боку – жінка-пасажир. При цьому поліціянти помітили явні ознаки алкогольного сп`яніння у водія. Останній не заперечував, себто, випивав вчора на випускному в сина. Дружина водія просила, щоб патрульні відпустили їх, бо начебто захворіла бабуся і поспішають. Пізніше жінка зазначила, що чоловік працював у поліції і варто його б відпустити:

“Скільки років він проробив у міліції, люди добрі. Ви би могли розуміти одне одного. Він ж не створив аварійну ситуацію, не їхав швидко і не тікав…”, – зауважила дружина водія.

“Я інакше не можу поступити. Ми діємо згідно закону. Якщо не підтвердиться стан сп`яніння, то ми водія відпустимо і побажаємо щасливої дороги”, – відповів жінці інспектор.

При цьому водій поводився доволі спокійно і погоджувався з порушеннями, зауваживши:

“Я чоловік, я не звик ховатися у корчі. Раз так, то так. Я не люблю цього. Я сам працював. Порушив, то порушив – треба відповідати. Але життя складна штука. Для того є виключення, щоб робити виключення”.

Пройти тест на Драгері водій погодився на місці. Результат виявився позитивний – 1,05 проміле.

Патрульні склали на водія адмінматеріали за ч. 1 Ст. 121 та ч. 1 130 КУпАП.

Нагадаємо, ми писали, що оприлюднено відео, як інспектори зупинили нетверезого екс-голову адмінсуду Петра Черепія.

Читайте також: Тікала і плакала: мама дівчинки, яку поліцейські знайшли в темній квартирі, знайшлася. ВІДЕОСЮЖЕТ

Довідково:

ч. 1 Стаття 121 КУпАП.

Керування водієм транспортним засобом, що має несправності системи гальмового або рульового керування, тягово-зчіпного пристрою, зовнішніх світлових приладів (темної пори доби) чи інші технічні несправності, з якими відповідно до встановлених правил експлуатація його забороняється, або переобладнаний з порушенням відповідних правил, норм і стандартів, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ч. 1. Стаття 130 КУпАП.

Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, – тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб – накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...