Мед Атлант

Хто з депутатів Верховної Ради найбільш відповідальний

Підсумовуючи шосту сесію VIII скликання Верховної Ради України, аналітики опублікували рейтинги відповідальності народних депутатів.

Цього разу портал «Слово і Діло» зосередили увагу на тому, як виконують обіцянки депутати кожної з парламентських фракцій. І визначили лідерів та аутсайдерів у кожній із них за відсотком виконання зобов’язань.

Так, найбільш відповідальним депутатом фракції «Блоку Петра Порошенка» став Микола Кучер. Він дав лише 18 обіцянок, проте 14 із них виконав і жодної не провалив. Йому в спину дихає Руслан Демчак, що також має 0 у розділі «невиконані обіцянки» і 8 (із 11) — в розділі обіцянок, що були реалізовані. До топ-трійки найвідповідальніших депутатів президентської фракції увійшов і Андрій Вадатурський. У нього 65% реалізованих зобов’язань: як і його колеги, він поки що не провалив жодної, тоді як 26 із 40 успішно виконав.

А от із кого не варто брати приклад партійцям БПП, то це з Івана Куліченка, Григорія Заболотного та Руслана Сольвара. Річ у тім, що кожен із них провалив щонайменше половину власних обіцянок. Куліченко не виконав 56% обіцяного: зі 115 пунктів нереалізованих у нього 64. У Заболотного таких зобов’язань 12 із 22, у Сольвара – 16 із 22.

На передовій «Народного фронту» за часткою виконаних обіцянок позиції утримують Павло Унгурян, Андрій Помазанов та Олександр Дроздик. У них відповідно 69%, 68% та 65% виконаних зобов’язань. Так, Унгурян роздав лише 13 обіцянок, проте з них виконав 9. Помазанов виконав 15 із 22, зафіксованих «Словом і Ділом», а Дроздик – 13 із 20. Проте, на відміну від конкурентів із БПП, жоден із них не має нуля в розділі невиконаних обіцянок.

В «тилу» НФ «окопалися» його найбільш безвідповідальні депутати — Віктор Романюк, Євген Дейдей і Тетяна Донець. Романюку виявилося не до снаги виконати 69% власних зобов’язань, тобто 9 (при тому, що дав він їх лише 13). Дейдей, що регулярно відсутній на засіданнях Ради, провалив 10 обіцянок із 16 (62%), Донець – 7 із 13 (54%).

Трійку найбільш відповідальних депутатів «Самопомочі» очолив лідер фракції Олег Березюк. У нього виконані 39 із 72 обіцянок (ще 12 нардеп виконати не зміг). Із 50% виконаних обіцянок його наздоганяє Анна Романова. Вона втілила в життя 17 із 34 обіцянок. Замикає топ-найвідповідальніших фракції Семен Семенченко. 48% відповідальності йому дали 32 виконаних зобов’язання з 66.

Читайте також: Чи турбуються міські голови про гаманці своїх виборців?

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...