Мед Атлант

Іванофранківці вкотре стали жертвами шахраїв. Поліцейські рекомендують мешканцям стерегтися зловмисників

Цього тижня жертвами шахраїв стали 60-річна та 29-річний жителі м. Івано-Франківська. Зловмисники, використовуючи шахрайську схему і видурили гроші.

Шахрайство реалізували за схемою «телефонний дзвінок від нібито працівника банку» під приводом підключення акції та розблокування банківської карти. Відтак, шахраї дізналися банківські реквізити персональних даних та зняли з рахунків заявників близько 7 тис грн. Про це МІСТУ повідомили у прес-службі ГУ НП в Івано-Франківській області.

Для прикладу, за допомогою до правоохоронців звернувся 28-річний франківчанин. За словами чоловіка, невідома особа заволоділа його грошовими коштами в сумі 2800 гривень. В ході слідчих дій було встановлено, що потерпілий вирішив придбати собі велосипед. Чоловік через інтернет-мережу “ОЛХ” знайшов розміщене повідомлення про продаж транспортного засобу. Зв’язавшись із нібито продавцем, заявник переказав вказану суму, як передоплату за товар. Але після того зв’язок із продавцем обірвався.

У поліції пояснюють:

“Щоразу винахідливі ошуканці придумують різноманітні способи, щоб виманити гроші у довірливих громадян. Або на допомогу рідним, які нібито потрапили у халепу, або довіряють псевдопрацівникам банків і розповідають свої персональні дані банківських карток, або перераховують кошти за віртуальний товар на Інтернет-сайтах або придумують інші причини аби спантеличити потерпілих, вивести їх із рівноваги і скористатись з їхнього стану”.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення осіб-шахраїв та місця їх перебування.

Читайте також: НАБУ затримало Романа Тимківа — екс-депутата Івано-Франківської міськради та помічника нардепа Солов’я. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...