Мед Атлант

Заклад, де потруїлися туристи прикрили й можуть оштрафувати

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області виявило ряд санітарних правопорушень, що ймовірно стали причиною отруєння 37 осіб, які відпочивали у туристичному закладі “Сяйво Карпат”.

При перевірці виявили порушення вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, зокрема статті 25 «Державна реєстрація потужностей», що передбачає реєстрацію операторами ринку потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва або обігу харчових продуктів.

При перевірці встановлено, що підприємство не зареєстроване компетентним органом (територіальним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області) та не внесене до реєстру. Таким чином, не мало права надавати послуги з харчування людей.

Керівника закладу попередньо було ознайомлено про необхідність державної реєстрації, однак цими попередженнями було знехтувано, – повідомляється на сайті Держпромспоживслужби.

Роботу закладу тимчасово призупинено, складено протокол про правопорушення у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, що тягне за собою адміністративну відповідальність згідно статті 64 Закону. Його направлено до суду.

Станом на 28 липня всі 37 госпіталізованих раніше осіб виписані з лікарні.

Нагадаємо, що раніше правоохоронці розглядали версію, що іноземці, які відпочивали у закладі, отруїлися своїми продуктами, проте в Держпромспоживслужбі знайшли ознаки санітарних порушень в самому закладі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...