Мед Атлант

Операція “Мігрант”. Прикарпатські поліцейські попереджають іноземців щодо правопорушень

З метою попередження правопорушень вчинених іноземцями, поліція проводить операцію « Мігрант»

Працівниками підрозділів управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області з метою виявлення іноземців та осіб без громадянства, які вчиняють правопорушення, незаконно перебувають на території України організовано та здійснюються разом з працівниками підрозділів УДМС наступні перевірки, а саме:

– речових та продовольчих ринків, торговельних майданчиків, аеропорту, вокзалів та прилеглих до них територій.
– місць тимчасового проживання та перебування іноземців, гуртожитків, готелів, у тому числі місць навчання та проживання студентів-іноземців в навчальних закладах.
– грально-розважальних закладів (ресторанів, кафе, барів).

На виконання вимог наказу Національної поліції України, а також п. 1 ч.1 ст. 23 ЗУ «Про Національну поліцію», з метою належної організації превентивної та профілактичної діяльності, спрямованої на запобігання вчиненню правопорушень, у тому числі іноземцями та особами без громадянства, в період з 01 по 31 серпня 2017 року в області проводиться практичного етапу спільних профілактичних заходів під умовною назвою „Мігрант”.

З метою запобігання порушенням законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, посилення контролю за перебуванням даних осіб на території України, протидії нелегальній міграції працівники поліції, спільно з управлінням державної міграційної служби в області та Чернівецького прикордонного загону встановили, що на даний час на території області знаходиться 33 особи без громадянства, щодо яких прийнято рішення про примусове повернення їх з 01 січня 2017 року, які на сьогоднішній день ухиляються від його виконання.

В результаті спільних дій працівників УДМС України в Івано-Франківській області та ГУ НП в Івано-Франківській області в період з 01 по 07 серпня 2017 року виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП 10 іноземців. Стосовно 7 осіб прийнято рішення про примусові повернення за межі України.

Крім того, 5 громадян України притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 205 КУпАП (Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства).

Водночас, під час проведення заходів працівниками управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області звертається особлива увага на автомобілі з іноземною реєстрацією та осіб, які ними керують. З метою їх перевірки на причетність до скоєння правопорушень, також проводяться заходи щодо виявлення осіб, які здійснюють незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією області автотранспортом. В ході проведення заходів особлива увага звертається на автомобілі з іноземною реєстрацією та осіб, що ними керують.

Протягом вказаного часу до адмінвідповідальності за різні порушення притягнуто 11 іноземців, двоє з них за керування автотранспортом у нетверезому стані (ст.130 КУпАП).

Читайте також: В одному із кафе Франківська на хабарі затримали арбітражного керуючого

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...