Мед Атлант

Франківські школярі презентували жителям міста своє бачення “закинутих просторів”. ФОТО

У рамках фестивалю “Сеанс Міського Сканування” діти показали франківцям, як можна “оживити” деякі місцеві локації.

Під час воркшопу “Ре:візія”, який тривав сім днів, діти разом з керівником проекту Наталкою Довгою “просканували” місто та дізналися, які тут є закинуті локації та причини їх занепаду.

Це місця, які мають потенціал, але не використовуються: площі, сквери..Ми звикли думати, що закинутими можуть бути лише будинки, але це не так. Це може бути транзитне місце, яке прекрасно виглядає, але немає в собі ніякої атракції, щоб затримати людей, — пояснює керівник проекту Наталка Довга.

Діти за тиждень зафіксували 26 таких “пусто-станів” в Івано-Франківську. І деяким з них вже придумали, як дати нове життя.

Ми працювали з декількома об’єктами — площа поблизу Бастіону, Палац Потоцьких, і Тринітарська площа. Після того, як діти відкидають першу ідею про дитячий майданчик, в них з’являється безліч чудових ідей як трансформувати ці місця. Для кожної локації вони придумали цілий список, що могло би бути тут, використавши потенціал цього місця”, —  розповідає Наталка Довга.

До прикладу, площу біля Бастіону діти вирішили перетворити на ігровий майданчик для дорослих та дітей. На Тринітарській площі юні учасники воркшопу хотіли б бачити сади на даху будівлі. Там, на їхню думку, можна було б вирощувати невисокі рослини (наприклад, помідори, петрушку), а внизу — можна відкрити кафе, у якому готуватимуть страви з вирощених на даху продуктів. Ще були ідеї, щоб там можна було б організовувати невеличкі концерти, буккросинг чи ігри.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...