Мед Атлант

Більше інклюзивних і експериментальних класів. Головний освітянин доповів про готовність навчальних закладів до нового навчального року

У франківських школах збільшилась кількість інклюзивних класів, а також активно впроваджуються різні освітні експерименти.

Про це говорилося сьогодні, 29 серпня, на оперативній нараді у міського голови. Доповідав головний освітянин міста Ігор Смаль.

До цього часу за методом інклюзивного навчання працював клас у ЗШ №17 (5 дітей), з цього навчального року увага особливим дітям приділятиметься у ЗШ №1, 8 (по 3 особливі дитини) та вовчинецькій школі. Смаль наголосив, що батьки особливих дітей охочіше віддають їх на навчання до звичайних шкіл, тому кількість класів, в яких діє інклюзивне навчання, потрібно було збільшити.

Також головний освітянин міста розповів, що у кількох школах діють освітні експерименти. Так, у ЗШ № 23 працює два класи за програмою “Інтелект Україна”. Також експериментальне навчання діє у ЗШ №9.

Детальніше про освітні експерименти у матеріалі: В двох франківських школах проводять освітній експеримент

Згадав Смаль і про забезпеченість навчальних закладів підручниками. Наразі доповів, що ситуація добра по книжках з мови та географії, більша половина забезпечені підручниками з алгебри, з інших предметів поки забезпечення не зовсім добре. Проте освітянин наголошує, що до кінця вересня ця проблема зникне.

Також доповів про завершення майже всіх капітальних ремонтів шкіл. Загалом на ремонти цьогоріч витратили понад мільйон гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...