Мед Атлант

Погоня, ДТП і вщент згоріла машина: як франківські патрульні доганяли п`яного водія. ВІДЕОСЮЖЕТ

Вчора, 30 серпня, виникла погоня і ДТП, у результаті якої згорів автомобіль. Все це трапилося з одним водієм, який, порушивши правила дорожнього руху, почав у нетверезому стані тікати від франківських патрульних. Водію чудом вдалося вижити і допомогли в цьому патрульні спільно з нацгвардійцем.

Інцидент трапився на вул. Хіміків близкьо 23.00: автомобіль Kia Optima стояв посеред дороги з увімкненими аварійними вогнями та відкритими вікнами. Патрульні побачили у водія ознаки алкогольного сп’яніння та вирішили поспілкуватися з ним – увімкнули проблискові маячки та подали спеціальний звуковий сигнал. Проте водій автомобіля Kia Optima різко почав рух. Інспектори переслідували автомобіль аж до Ямниці. Декілька екіпажів через звукові сигнали намагалися зупинити водія, проте останній не реагував і продовжував рух на великій швидкості, передає МІСТО. Вдалося зупинити водія тільки в Ямниці: при виїзді з села водій не впорався з керуванням та врізався в електроопору. Патрульні підбігли до автомобіля та побачили, що водій не може самостійно вийти з салону. У цей же час під капотом загорівся вогонь. Поліцейські евакуювали чоловіка на безпечну відстань та намагалися самостійно локалізувати пожежу. Загасили вогонь вже рятувальники.

Речник Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську Микола Гурак каже, що швидкість водія досягала 200 км.

Патрульні спрацювали чітко – перекрили дорогу і навіть намагалися погасити пожежу. Декілька секунд і водій міг би згоріти в машині, бо самостійно вибратися не міг. Патрульні чудом врятували водія” – наголошує Микола Гурак.

Свідок події, адміністратор спільноти «AutoLife IF» Станіслав Рудик пояснює, що патрульні не підрізали автомобіль Kia Optima, бо рухалися позаду.

“Патрульні рухалися позаду, а автомобіль Kia Optima їхав на великій швидкості. Сама ж дорога у Ямниці з поворотами. Водій ледво стояв на ногах і коли його витягнули, то заснув”, – каже Станіслав Рудик.

Водія шпиталізували. Він з явними ознаками алкогольного сп’яніння, але пройти медичне освідчення відмовився. Водій – 43-річний мешканець Івано-Франківська. Справою займаються слідчі Тисменицького відділу поліції.

Більше дивіться у відеосюжеті МІСТА: коментарі від патрульної поліції та свідка події, а також відео з місця події:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...