Мед Атлант

У центрі Франківська знайдено гранату. Вибухотехніки вивели її із бойової готовності. ФОТО

Сьогодні, 5 вересня, на фасаді Центру польської культури та європейського діалогу, в центральній частині Івано-Франківська, знайшли гранату.

Вибухонебезпечний предмет знайшли під час профілактичної чистки системи кондиціювання. Гранату помітив працівник на металевій ринві між першим і другим поверхом. Одразу звернувся на лінію “102”.

На місце приїхали патрульні, слідчо-оперативна група та вибухотехніки. Останні провели огляд місця події і розрядили гранату. Тобто, гранату виведено із бойової готовності. Загрози для життя немає. Попередньо вона там знаходилася тиждень. Більше буде встановлено під час експертизи. Найімовірніше хотіли підірвати якесь із офісних приміщень. Дії зловмисника були спланованими.

“Було виявлено предмет схожий на гранату. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження. Поліцейські встановлюватимуть особу зловмисника”, – каже речник ГУ НП в Івано-Фанківській області Мирослава Белдик. 

Журналістам МІСТА речник ГУ НП в Івано-Фанківській області Мирослава Белдик повідомила, що вирішується питання про відкриття кримінального провадження. Проте поліція встановлюватиме особу зловмисника.

Нагадаємо, 23 серпня, на День Прапора України, в Івано-Франківську під пішохідним мостом через річку Бистриця Солотвинська правоохоронці виявили та знешкодили вибуховий пристрій.

26 серпня, у Франківську повідомили про замінування Ратуші. На місце виїхали правоохоронці. Факт не підтвердився, але поліціянтам вдалося вийти на слід зловмисника, який вирішив обманути правоохоронців.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...