Мед Атлант

З нового року франківський водоканал планує підвищити тарифи

КП «Івано-Франківськводоекотехпром» направило до органу державного регулювання тарифів на комунальні послуги — Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг заяву з розрахунковими матеріалами для встановлення тарифів на ліцензовані види діяльності: централізоване водопостачання та водовідведення.

Тарифи сформовані відповідно до річних планів ліцензованої діяльності, планових витрат на матеріальні ресурси та послуги, галузевих технологічних нормативів використання питної води, інформує “Галичина”.

Необхідність підвищення тарифів на підприємстві зумовлена зростанням витрат на електроенергію, амортизацію, ростом цін на паливно-мастильні матеріали, зростанням витрат на оплату праці

Прогнозні тарифи на 2018 рік становлять:

на централізоване водопостачання – 6,23 грн/м3 (без ПДВ);

на централізоване водовідведення – 8,03 грн/м3 (без ПДВ).

Зазначимо, що сьогодні тариф на водопостачання становить 6,16 грн/м3 (з ПДВ), тариф на водовідведення – 8,68 грн/м3 (з ПДВ). Тобто, 14,84 грн. за кубометр.

Таким чином, з урахуванням 20% ПДВ тариф зросте до 17,11 грн. за кубометр.

У відповідності до ЗУ «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг», НКРЕКП має право, відрегулювати розраховані підприємством тарифи у бік збільшення або зменшення.

Просимо надсилати Ваші пропозиції та зауваження у письмовій формі протягом 15 календарних днів з дня опублікування даного оголошення на адресу: м.Івано-Франківськ, вул. Ботанічна,2, 76011 або на електронну адресу: water[at]vodokanal.if[dot]ua.

Нагадаємо, 26 квітня КП “Івано-Франківськводоекотехпром” повідомило про нові тарифи  на водопостачання і каналізацію.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...