Мед Атлант

На Західній Україні поліцейські затримали злочинців, які обдурювали українців. ФОТО

Оперативники з кіберполіції встановили та затримали учасників організованої злочинної групи, яка діяла під керівництвом 49-річного громадянина Російської Федерації. Зловмисники впродовж 2016-2017 років за допомогою Інтернету  ошукали громадян з різних регіонів України на майже півмільйона гривень.

Для прикриття шахрайських дій один із її учасників оформив підприємницьку діяльність та спеціально орендував приміщення для діяльності підприємства.

Саме в цьому орендованому приміщенні зловмисники і організували свій «офіс»: створили Інтернет-майданчики, де рекламували свої послуги з продажу автозапчастин. Обов’язковою умовою договору купівлі-продажу була 100% передплата на банківський рахунок, вказаний шахраями в Інтернет-оголошенні.  Для обліку покупців, від яких уже отримано грошові кошти, зловмисники вели спеціальні записи.

Перерахувавши грошові кошти, потерпілі товар так і не отримували. У той же час телефони продавців вже були або вимкненими, або ж не відповідали. Таким чином шахраям вдалося ошукати близько півсотні громадян з різних регіонів України.

Поліцейські встановили, що організатором групи був 49-річний громадянин Російської Федерації. Чоловік тимчасово проживав у місті Львів. Його спільники – 46, 41 та 26 років – мешканці Львова, Львівської області та Івано-Франківська.

Триває досудове розслідування, розпочате за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Усіх учасників організованої злочинної групи затримано, їм оголошено про підозру. Трьох із затриманих взято під варту. Відносно четвертого їх спільника обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, наприкінці липня 2017 року кіберполіція викрила злочинну групу, що ошукала більше 150 громадян, — повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...