Мед Атлант

В Івано-Франківську відзначили кращих спортсменів Прикарпаття. ФОТО

Сьогодні, 8 вересня, в Івано-Франківській облдержадміністрації нагородили кращих  спортсменів, тренерів, працівників галузі фізичної культури і спорту Івано-Франківщини.

Урочиста церемонія відбулась з нагоди Дня фізичної культури та спорту. Свої нагороди отримали більше 50 спортсменів.

Перший заступник голови ОДА Марія Савка привітала присутніх з професійним святом та зазначила, що наразі пріоритетним є завдання зміцнення матеріально-технічної бази спортивної інфраструктури.

Наше Прикарпаття славиться спортсменами, ми отримуємо високі результати і пишаємось цим, – відзначила Марія Савка.

Заступник голови ОДА Ігор Пасічняк зазначив, що наразі обласна рада намагається вкладати кошти на розвиток фізичної культури та спорту. За його словами, в області приділяють значну увагу розбудові спортивних об’єктів, а саме: триває облаштування стадіону ІФТУНГу у відповідності до міжнародних норм, проводиться будівництво водно-спортивного комплексу в Коломиї, на що з Державного бюджету уже виділено більше 30 млн грн, відкриття спортивних майданчиків зі штучним покриттям. За словами посадовців, у другому півріччі цього року з обласного бюджету буде збільшено фінансування на розвиток фізкультури і спорту на 7 млн грн.

Виступаючі зазначали, що одним із важливих показників розвитку галузі фізичної культури і спорту є високі досягнення спортсменів Прикарпаття  на змаганнях міжнародного рівня. Так впродовж 2017 року на змаганнях національного та міжнародного рівнів з літніх і зимових олімпійських та не олімпійських видів спорту спортсмени області здобули 354 нагороди, з яких 131 золота, 108 срібних та 115 бронзових. Срібним призером ХХІІІ Дефлімпійських ігор серед спортсменів з вадами слуху з футболу став Рій Володимир. Три спортсменки від нашої області в складі збірної команди України стали бронзовими призерками чемпіонату світу з баскетболу 3х3.

Нагороди були різними, так грамотами від Міністерства спорту України нагородили 5 спортсменів. Грамотами голів ОДА та обласної ради відзначили 8 прикарпатців. Почесними відзнаками нагородили ще 8 прикарпатських спортсменів. Крім того, 20-м дісталися почесні подяки. Також кубками нагородили переможців спартакіади обласної державної адміністрації.

Священик благословив винуватців свята та всі присутні прочитали молитву.

Також кубками нагородили переможців у загальному командному заліку обласної спартакіади. Перше місце здобула команди облдержаадміністрації.

Читайте також: На День фізичної культури та спорту до Івано-Франківська завітають відомі спортсмени

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...