Мед Атлант

Невідомі вантажівки і контрафактна горілка: у Франківську працівники спиртзаводу вкотре викликали поліцію до підприємства

7 вересня працівники Івано-Франківського обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості “Княгинин” вкотре викликали поліцію до території підприємства. За їх словами, на територію заїхали вантажівки, аби вивезти контрафактну горілку.

Т. в. о. ОДОСП Зінаїда Гаргат каже, що звернулася до поліції через сумнівні вантажівки. Остання не сильно допомогла працівникам спиртзаводу. Єдине — вантажівки заїхали і виїхали із території пустими. Про те, з чого все почалося розповіла Зінаїда Гаргат журналістам МІСТА:

“7 вересня о 10 годині зранку невідомі особи, які представляються охоронцями “Охоронної фірми “Галичина”, відкрили ворота і запустили на територію дві вантажні фури і один вантажний автомобіль. І це для вивезення невідомо чого. Тому що машини закриті і можна завантажити та вивезти що завгодно з території. Машини заїжджали на територію пусті. Я з працівниками почали вимагати, щоб ці машини покинули територію і негайно виїхали. На наші вимоги ніхто не реагував. Тому я зателефонувала на “102” і викликала поліцейських. Вони довго їхали. Все ж, приїхали, але особливих мір реагування з їхнього боку не було”.

Зінаїда Гаргат каже, що на місці були представники податкової поліції, які сказали, що вантажівки мають вивезти з території конфісковану лікеро-горілчану продукцію, яка у 2015 році нібито була завезена на підприємство. Проте працівники упевнені, що фури приїхали за контрафактною горілкою.

“Все закінчилося тим, що ці фури виїхали із підприємства пустими. На місці були представники податкової поліції, які сказали, що ці фури заїхали, аби вивезти з території конфісковану лікеро-горілчану продукцію, яка у 2015 році нібито була завезена на підприємство. Такої інформації я не знаю і не маю. Ніхто не надавав дозволу на те, що можна заїхати і вивезти з території той конфіскат. До мене, як до керівника, ніхто не звертався. Тому я поставила під сумнів, що саме з цією метою заїхали автомобілі. Бо якщо б дійсно потрібно було вивезти таку конфісковану продукцію, то це все можна було би офіційно оформити. Я зі своєї сторони дала б їм дозвіл. Хоча за наявною інформацію і інформацією представників підприємства, достовірно відомо, що на території у лікеро-горілчаному цеху № 2 виготовляється контрафактна горілка, яка потім вивозиться ось такими машинами. Потім нею заповнюється ринок реалізації. Такі фури нібито під прикриттям того, що вивозять контрафакт заїжджають до нас на територію неодноразово. Тому ми не сумніваємося в тому, що із підприємства цими фурами вивозиться як контрафактна продукція, так і інше майно. Адже на територію нас не пускають, я також доступу не маю. Тобто, невідомі особи до сьогодні утримують підприємство, захопивши його. Повністю володіють територією і вивозять усе, що хочуть. З боку правоохоронних органів контролю немає, з мого боку також немає, бо я позбавлена такої можливості”, — розповідає т. в. о. гендиректора ОДОСП.

Опісля цього працівники спиртзаводу вимагали, аби водії вантажівок показали з чим виїжджатимуть з території. В іншому випадку ляжуть під машини.

“Ми стали під ворота і сказали, що не випустимо фури. У плоть до того, що ляжемо під них. Тривало це близько трьох годин. Проте все ж, територію покинули пустими, бо ми вимагали відкрити двері фур, аби переконатися. Водії відкрили двері, ми побачили, що там нічого немає і тоді відійшли. Оперативні працівники були дуже пасивними. Ми хотіли, аби вони перевірили хто ж ці особи, але цього не відбулося. Тоді я просила зафіксувати той факт, адже вони бачили все на власні очі, що машини заїхали і стоять без пропуску на території підприємства. Адже повинна бути повна реєстрація. Вони нічого не фіксували. Я сама дала певну інформацію на листку”, — додала Зінаїда Гаргат.

Колишні працівники наголошують, що таких фур було багато за весь період боротьби. Адже ними здійснюється контроль, бо цілодобово перебувають біля адміністративного будинку.

Читайте також: Буде кров. Працівники спиртзаводу пригрозили головному поліціянту Прикарпаття і перекрили дорогу. ВІДЕОСЮЖЕТ

Нагадаємо, що працівники вимагають не допустити ліквідації підприємства. Кажуть, їх не пускають на роботу. Також скаржаться, що заробітну плату їм не видають вже більше року.  За словами начальника охорони, всіх цих протестувальників звільнено. Працівники вже неодноразово перекривали вулицю Галицьку в Івано-Франківську і не тільки її.

До слова, працівники спиртзаводу влаштовували скандал в ОДА, розібратися в ситуації просили заступницю губернатора Марію Савку, також спілкувалися з мером Івано-Франківська. За словами працівників, попри те, що вони виграли апеляційний суд, рішення якого призупинило ліквідацію підприємства, працівників і директора заводу не пускають на робочі місця. На території заводу знаходиться приватна охоронна фірма.

Відтак, від 10 квітня Господарський суд Івано-Франківської області постановив визнати завод банкрутом і відкрити його ліквідаційну процедуру. Не дочекавшись результату апеляції, яку подала прокуратура та профільне міністерство, призначений ліквідатор Олександр Сідлецький одразу ж почав звільняти працівників та реалізовувати майно. Відтоді працівники пікетують та у прямому значенні слова ночують під будівлею заводу, вимагаючи свого.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...