Мед Атлант

Шахраї урізноманітнюють схеми видурювання грошей у прикарпатців

Вчора до чергової частини Богородчанського відділення поліції звернувся керівник одного із приватних підприємств району. Чоловік повідомив, що на електронну пошту підприємства надійшов лист-прохання нібито з державної структури про надання грошової допомоги дітям-сиротам на лікування.

 Після чого, на мобільний телефон потерпілого зателефонував невідомий для уточнення інформації, чи одержувач отримав листа і чи ознайомився з його змістом. Підприємець сказав, що одержав і пообіцяв у найкоротший термін перерахувати кошти в сумі 6 800 гривень, що й зробив. Засліплений благородною місією, яку думав, що надає потребуючим, він навіть не запідозрив, що це справа шахрая. Згодом, як правило, зв’язок з ним обірвався.

Наступний потерпілий від шахрайських дій, житель Івано-Франківська, повідомив правоохоронцям, що через сайт ОЛХ замовив автозапчастини та наперед заплатив передоплату 2050 грн., однак замовлення досі не отримав, а телефонний зв’язок з продавцем відсутній.

За цими фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, повідомляють в Секторі комунікацій ГУНП в Івано-Франківській області.

Читайте також: Хочеш повернути речі – плати: як шахраї виманюють гроші у франківців

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...