Мед Атлант

Жителька Івано-Франківська розповіла, як працівники пошти спеціально пропонують дорожчі послуги

Пам’ятаєте, декілька років тому всі заговорили, що кожен провідник має продати за рейс певну кількість склянок чаю, а коли не виконують плану — відкладають із власної зарплатні?! Читачка МІСТА натрапила на іншу, але подібну проблему — при відправленні посилок з відділень Укрпошти жінка змушена була замовляти дорожчу послугу.

За останні два роки все популярнішими стають покупки через Інтернет. Для когось це додатковий спосіб заробітку, а для інших — єдиний варіант зекономити на простих речах. Українці через інтернет купують все: побутову техніку, смартфони, косметику, одяг та звичайні аксесуари. Щоб здешевити вартість доставки своєї покупки, люди обирають Укрпошту. І справді, якщо порівняти «прайс» усіх компаній з перевезень, то Укрпошта залишається найдешевшою з оптимальними термінами доставки.

Жителька Івано-Франківська Ольга не один рік користується послугами державного підприємства. І не так давно жінка зауважила, що вартість відправлення зросла.

Відомо, що є декілька видів відправлень посилок по Україні: простий, стандарт, експрес. Жінка постійно відправляла «простим відправленням» — термін доставки оптимальний і вартість прийнятна. Однак, з франківського відділення № 6 працівники пошти відмовилися приймати «просте відправлення», бо в них «немає таких послуг».

«Два тижні тому я хотіла відправити посилку. Це був маленький пакуночок і вартість за відправку мені сказали 31 гривню. Хоча, зазвичай, при «простій» доставці вона вартує максимум 15. Коли я запитала, чому так дорого, на пошті мені відповіли, що в них лише «стандарт» і «експрес-відправлення». Я була здивована, бо на сайті Укрпошти вказані три способи доставки. Тоді я подзвонила на гарячу лінію і мені підтвердили, що справді «прості» відправлення ніхто не відміняв. Я знову прийшла через декілька днів на відділення і сказала це працівникам, на що мені відповіли, щоб я дзвонила до їхнього керівника. Під час розмови він зауважив, що такого бути не може і на цьому відділенні точно оформлюють «просте відправлення».

Після цієї телефонної розмови, наступного разу пані Ользі вдалося оформити «просте» відправлення на цьому ж відділенні.

Журналісти МІСТА вирішили перевірити на собі історію читачки. На центральному відділенні в Івано-Франківську нам люб’язно запропонували усі види відправлень, при тому, що дорожчого «стандарту» працівниця пошти не рекомендувала, бо сама відзначила, що це — дорожча послуга.

Натомість, користувачі Facebook підтверджують, що випадок пані Ольги не поодинокий.

Можливо після розмови читачки з керівництвом місцевої дирекції Укрпошти, працівники пошти і стали добросовісніше виконувати  свою роботу, та все ж варто пам’ятати, що при будь-яких незрозумілих для Вас ситуаціях, можна звернутися на гарячу лінію Укрпошти.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...