Мед Атлант

Політика на кожному кроці: чи законно в Івано-Франківську розміщують агітаційні палатки

Інформаційно-агітаційні палатки в центрі міста вже нікого не здивують. І хоча в Івано-Франківську найближчим часом не планують проводити вибори в міську раду чи переобирати міського голову, штаби політичних партій все одно не припиняють свою пропагандистську діяльність.

Як з’ясувалося, політичні партії без проблем можуть розміщувати свої палатки на будь-якій вулиці міста. І все, що для цього потрібно – заздалегідь попередити міську раду.

Це не заборонено законом, політичні партії мають право розміщувати агітаційні палатки в межах своєї діяльності. Їм достатньо для цього звернутися до міського голови. Відповідно до ст. 39 Конституції України, громадяни мають право збиратися мирно, і проводити збори, мітинги, про проведення яких завчасно повідомляють органи виконавчої влади чи органи. Обмеження щодо реалізації цього права може встановлюватися судом і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку, —  розповідає начальник відділу внутрішньої політики Івано-Франківської міської ради Ігор Кінаш.

У документі представники політичних партій вказують період, коли буде проводитися агітація та конкретну адресу — зазвичай, це прохідні місця і там, де велике скупчення людей.

Звернення, як правило, пишуть довготривалі — на рік, півроку  і вказують там більше десяти різних адрес. У канцелярії не мають підстав не прийняти цього документу.

Тому, прикарпатські осередки політичних партії цілком законно можуть хоч щодня розміщувати агітаційні палатки, в залежності від свого бюджету. А як відомо, зарплата в агітаторів стартує від 100 гривень в день.

Зазначимо, що до такої «роботи» й не дуже суворі вимоги: досвід не обов’язковий, вік немає значення, а що важливо — потрібно орієнтуватися у політичній програмі свого роботодавця та вміти спілкуватися з людьми.

У політичних палатках, зазвичай, можна побачити пенсіонерів, яким, очевидно, не вистачає їхньої мінімальної соціальної допомоги. Таким чином підробляти можуть і студенти, яким декілька сотень гривень не будуть зайвими.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...