Мед Атлант

Прикарпатські рятувальники відвідали американських колег у штаті Вірджинія

Делегація на чолі з начальником Управління ДСНС в області Володимиром Чернецьким відвідала американських колег міста Арлінгтона, штат Вірджинія.

В Управлінні ДСНС в області відбулася прес-конференція за результатами поїздки працівників Управління до міста Арлінгтон, штат Вірджинія, США на стажування.

З 25 вересня по 6 жовтня делегація прикарпатських рятувальників мала можливість взяти участь в програмі обміну досвідом з управління надзвичайними ситуаціями в галузі пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту. Члени делегації відвідали американських колег і пройшли стажування на базі пожежної частини № 5 м. Арлінгтон. Поїздка відбулася в рамках проекту Асоціації міст побратимів Івано-Франківська та Арлінгтона.

Про стажування у американських колег журналістам розповів Володимир Чернецький. За словами очільника рятувального відомства області, в ході візиту відбулося ознайомлення з рядом важливих питань організації та структури державної системи пожежно-рятувальної служби, оснащенням і принципами функціонування типового американського рятувального підрозділу.

Зокрема, по прибуттю в пожежно-рятувальний підрозділ №5 м.Арлінгтон відбулася зустріч членів делегації з начальником департаменту пожежної охорони Джеймсом Бонжано та американськими рятувальниками. Спочатку прикарпатські рятувальники відвідали базу газодимозахисної служби, пройшли тест та отримали спеціальні маски для виконання спеціальних робіт в задимленому приміщенні. Також їх забезпечили спеціальним одягом та спорядженням, ознайомили з побутом та розпорядком дня, завданням за чергову добу, і вони заступили на чергування під керівництвом капітана II Тіфані Веслей. Впродовж чергування члени делегації здійснили оперативні виїзди на надання медичної допомоги людині та на два спрацювання пожежної сигналізації в багатоповерхівках. І мали можливість побачити роботу американських рятувальників в реальних умовах, ознайомитися з добре налагодженою системою пожежної безпеки.

На чергуванні, відповідно до традицій, відбулася перша спільна вечеря, яку приготували українські рятувальники — борщ, картоплю пюре з м’ясом та салат з овочів.

У Арлінгтоні члени делегації у рамках візиту відвідали тренувальну академію, де ознайомилися з структурою, навчальними місцями та обладнанням і де мали можливість відпрацювати навички на практичному тренажері з відкривання залізних дверей за допомогою спеціального обладнання пожежних. А також взяли участь у інших практичних вправах – підйом по сходовій клітці на 16 поверх будівлі.

Члени делегації мали зустріч з мером міста Арлінгтон та членами Асоціації міст побратимів в Арлінгтоні, і ознайомилися з роботою центру «911».

Також відбулася поїздка до Вашингтона, де українські пожежники відвідали практичний семінар, а також у Нью-Йорку відвідали меморіал пам’яті жертв голодомору 32-33 років в Україні, — інформує прес-служба Управління ДСНС України в області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...