Мед Атлант

Суд дозволив обшук популярного курорту та стадіону в “справі Приватбанку”

Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі оглянути гірськолижний курорт Буковель (Івано-Франківська область), стадіон Дніпро-Арена і ангар аеропорту Дніпропетровськ.

Про це свідчать відповідні судові ухвали, пише НВ з посиланням на Українські Новини.

“Генпрокуратурою проводиться розслідування за фактом зловживання службовим становищем та заволодіння посадовими особами Приватбанку чужим майном в особливо великих розмірах за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу”, — йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що посадові особи Приватбанку не забезпечили виконання відшкодування можливих збитків.

Так, протягом 2014 року Національним банком було видано Приватбанку рефінансування на 19,8 млрд грн для підтримки ліквідності.

В якості застави Нацбанку було надано готельний комплекс, який знаходиться в Івано-Франківській області, Яремче, с. Поляниця, участок Вишні, 221, дільниця Щівка, 220 і земельну ділянку площею 2,9 га (іпотечний договір укладено в червні 2014 року).

Також з рефінансування були закладені перша черга стадіону Металург (стара назва стадіону Дніпро-Арена, договір укладено з ФК Дніпро в травні 2014 року), ангар для обслуговування літаків Boeing-737, Embraer-145 в аеропорту Дніпропетровськ (договір іпотеки укладений з Міжнародним аеропортом Дніпропетровськ в червні 2014 року). Крім того, закладені інші об’єкти нерухомості в Дніпрі.

Суд дозволив оглянути всі вище зазначені об’єкти.

Нагадаємо, в серпні 2016 року Печерський райсуд постановив заарештувати кілька рахунків Приватбанку в рамках справи про розкрадання кредитів рефінансування НБУ. В Приваті звинувачення регулятора на адресу службових осіб назвали безпідставними.

На початку липня генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв про наявність питань до колишнього керівництва Приватбанку і представників Національного банку про незаконну видачу кредитів в грудні 2016 року.

29 серпня медіахолдинг 1+1 Медіа отримав лист від компанії Поділ-Нерухомість, у якій орендує будівлю за адресою вул. Кирилівська, 23, згідно з яким НБУ планує забрати будівлю медіахолдингу 1+1 за борги Приватбанку. У НБУ спростували інформацію про виселення телеканалу 1+1.

Також повідомлялося, що суд заарештував зерновий термінал Бориваж в Одеській області, який належить українському бізнесменові Ігорю Коломойському.

Пізніше стало відомо, що Печерський районний суд Києва заарештував будівлю заводу Біола (Дніпро), будівлю в Києві, яку орендує телерадіокомпанія Студія 1+1, а також літак Boeing у справі розкрадання коштів з Приватбанку.

Крім того, в кінці вересня Печерський районний суд Києва заарештував ще 1300 об’єктів у справі про Приватбанк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...