Мед Атлант

Перевізник переміг. Поки не зроблять дорогу, жителі приміського села добиратимуться додому пішки

Як повідомлялося раніше, у Драгомирчанах перевізник двох міських маршрутів відмовився возити жителів села до кінцевої зупинки, мотивуючи тим, що в селі погана дорога. Днями з цього приводу зібралася комісія, яка вирішила стати на сторону перевізника. Поки не зроблять дорогу драгомирчанці ходитимуть додому пішки.

Пояснення з цього приводу у групі “Драгомирчани – Рідне село” опублікував сільський голова Драгомирчан Степан Дем’янів.

Хочу роз’яснити ситуацію, яка склалася цього тижня з автобусними маршрутами 37 і 38, які перестали заїздити на кінцеву зупинку в селі Драгомирчани.

Перевізник написав звернення на ім’я міського голови м. Івано-Франківськ, що частина дороги у с. Драгомирчани є незадовільною і він змушений скоротити маршрут. На моє звернення до транспортного відділу було направлено комісію по безпеці руху, де за участі представника перевізника, транспортного відділу і представника правоохоронних органів, НА ЖАЛЬ, було складено протокол, що дорога не відповідає безпеці руху і перевезення по ній пасажирів є неможливим. На останній сесії сільської ради (до того як автобуси перестали заїжджати на Шкільну) було прийняте рішення про виділення коштів на ремонт даної ділянки дороги. Після чого ведуться переговори з підрядниками і замовлений кошторис. Про те, що заплановано і буде проведено ремонт дороги перевізник був повідомлений до того, як автобуси перестали їздити по Шкільній. Я намагався не допустити до даного випадку, але перемовини з перевізником нічого не вирішили.

На 17 жовтня зроблений кошторис на проведення ремонту дороги, а також проект для капітального ремонту асфальтного покриття. До цього часу відбуваються переговори з підрядниками. На сьогодні з 5-ма підрядними організаціями проведено переговори і кожна з яких завалена роботою і не раніше як через тиждень, при сприятливій погоді, підрядник зможе приступити до ремонту нашої дороги. 

Перевізник навідріз відмовився зачекати і свої дії вважає законними.
Вибачаюся за незручності.
Сподіваємось, що скоро ситуація виправиться.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому жителі іншого приміського села Чукалівка перекривали дорогу, протестуючи проти місцевої влади, яка обіцяла в село маршрут і не дотримала свого слова. Міський перевізник, який доставляв жителів села до їхніх осель, відмовився від цього маршруту, мотивуючи тим, що їздити в Чукалівку не хочуть його водії, адже не вигідно.

Читайте також: Результат протесту: жителям Чукалівки пообіцяли маршрутний автобус до Івано-Франківська

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...