Мед Атлант

Франківські патрульні закликають водіїв правильно паркуватися

26 жовтня набули чинності зміни до законодавства щодо посилeння відповідальності за паркування авто на місцях для інвалідів. Нагадаємо, що санкція статті за відповідне правопорушення передбачає стягнення в розмірі від 1020 до 1700 гривень.

Проте, не дивлячись на підвищення штрафів, деякі із водіїв продовжують нехтувати правилами паркування.

Так, 2 листопада на вулиці Мельничука патрульні звернули увагу на автомобіль Kia Rio, припаркований на місці для маломобільних осіб.

Поліціанти вирішили зачекати водія, щоб з ним поспілкуватися, та ніхто до автомобіля не підходив. Транспортний засіб не мав розпізнавальних знаків, що ним керує інвалід. Відповідно до санкції ч. 5 ст. 122 КУпАП, поліцейські евакуювали автомобіль, — повідомляють у прес-службі Патрульної поліції.

Проте згодом до Управління патрульної поліції у місті Івано-Франківську звернувся власник автомобіля та приніс документи, якими засвідчив, що він є інвалідом. Розглянувши справу про адмніністративне правопорушення, патрульні на підставі ст. 22 КУпАП винесли на водія постанову, застосувавши усне зауваження. Нагадуємо, що наявність на автомобілі розпізнавальнх знаків, які вказують, що транспортним засобом керує особа з обмеженими можливостями, є обовязковою.

Нагадаємо, сьогодні франківські патрульні евакуювали легкових відомого бізнесмена. ФОТО

Відколи збільшились штрафи, в Івано-Франківську патрульні винесли сім постанов, оштрафувавши 6 водіїв – по 1020 гривень кожного.

Патрульна поліція Івано-Франківська попереджує: неправомірне використання знака “водій з інвалідністю” на своєму транспортному засобі каратиметься штрафом від 1020 до 2020-2700 грн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...