Мед Атлант

В ОДА закликають оптимізувати штат, а не прилаштовувати родичів під час формування управлінських апаратів ОТГ

Про оптимізацію штатної чисельності працівників говорили сьогодні, 2 листопада, в Івано-Франківській обласній державній адміністрації під час наради з фінансистами райдержадміністрацій, МВК та об’єднаних територіальних громад області.

Заступник директора, начальник управління доходів та фінансів виробничої сфери департаменту фінансів Івано-Франківської ОДА Ганна Качур закликала присутніх звернути увагу на формування управлінських апаратів об’єднаних територіальних громад.

Діючі ОТГ і ті, які створюються – зверніть, будь ласка, увагу на їх створення. В інших областях, де найбільша штатна чисельність апарату управління виконавчого комітету сільської чи будь-якої міської ради ОТГ – 26-28 чоловік, питома вага видатків на утримання апарату управління виконавчого комітету ради ОТГ від 4% до 11% . А в нас по області – 23%, 29%, майже 50%. Дивишся у ті ваші штатні розписи і думаєш: «Люди добрі, ви певно не ту децентралізацію робите, або не ту реформу». Замість того, щоб оптимізувати видатки, показати людям, що реформа діє, що вона направлена на те, щоб щось зробити в громадах, а не для того, щоб прилаштувати своїх близьких, родичів і так далі. Повірте, що прийняти людину на роботу дуже легко, а от потім звільнити, оптимізувати не так просто…

За словами Ганни Качур, зараз держава не дає того фінансового ресурсу, який був раніше.

Я не знаю, як ви збираєтеся утримувати тих людей, чим платити їм заробітну плату. Наперед думайте, переконуйте своїх голів про доцільність тієї чи іншої одиниці, відділу чи управління. Замість того, щоб спрямовувати гроші на соціально-економічний розвиток, щоб збудувати якусь каналізацію чи дорогу, ви все віддаєте на зарплату апарату управління. Ми це бачимо. І відслідковуємо. Дійде до того, що нас вимусять складати протоколи про бюджетні правопорушення і передавати контролюючим органам.

Читайте також: Вибори ОТГ на Франківщині: відомо, де проголосувало найбільше виборців, а де — найменше

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...