Мед Атлант

Дослідження показало, скільки українців вмирає від алкоголізму

В Україні 40% смертей чоловіків та 22% жінок працездатного віку (від 20 до 64 років) є наслідком вживання алкоголю.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я з посиланням на дослідження психічного здоров’я населення Львівської, Полтавської та Запорізької областей, проведені експертами Світового банку, пише Espresso.tv.

В Україні дуже гостро стоїть проблема розладів, що спричинені надмірним вживанням алкоголю. Спеціалісти підрахували, що 40% смертей чоловіків працездатного віку та 22% жінок віком від 20 до 64 років є наслідком вживання алкоголю, — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, найчастіше причиною смерті, що пов’язана з психічними розладами та вживанням алкоголю, є суїцид. Україна сьогодні входить в десятку країн з найвищими показниками суїциду. Окрім того, тяжка депресія спричиняє ішемічну хворобу серця, посттравматичний стресовий розлад підвищує рівень смертності від ішемічної хвороби, пухлин та навмисних і випадкових травм.

Також надмірне вживання алкоголю часто є причиною туберкульозу, респіраторних інфекцій, множинного раку, серцево-судинних захворювань та хвороби системи кровообігу, цирозу печінки, панкреатиту, епілепсії, цукрового діабету, травм та міжособистісного насилля.

Що стосується психічного здоров’я, за оцінками Міжнародного медичного корпусу, близько 75% українців нині не мають доступу до кваліфікованої допомоги у сфері психічного здоров’я.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...