Мед Атлант

Робочий графік: як часто українці затримуються на роботі. ІНФОГРАФІКА

При працевлаштуванні обговорюються різні умови праці. Одна з них – робочий графік. Він буває різним і залежить від специфіки діяльності компанії.

Однак бувають ситуації, коли доводиться залишатися на роботі понаднормово. Причин для цього може бути чимало: наприклад, через необхідність вчасно виконати замовлення, якщо компанія працює із замовниками з інших країн і з різницею у часі, або тому, що так прийнято, чи людина має певну мотивацію для цього та ін. Спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна запитали у користувачів сайту, як часто вони затримуються на роботі.

За результатами опитування HeadHunter Україна, 40% респондентів зазначили, що їм доводиться затримуватися на роботі декілька разів на тиждень. 27% працюють понаднормово декілька разів на місяць. Щодня затримуються на роботі 14% опитаних. Декілька разів на рік доводиться залишатися на роботі після закінчення робочого дня 6% працівників. Разом із тим 13% учасників опитування не затримуються на роботі. Інформація надана Міжнародним кадровим порталом hh.ua.

Якщо говорити про компенсацію за перепрацювання, то за словами респондентів, оплата понаднормових є не дуже частим явищем. У більшості випадків учасники опитування зауважили, що не отримують компенсації. У деяких компаніях у працівників є можливість взяти відгули. Серед інших компенсацій – виплата премій та гнучкий графік роботи.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у жовтні 2017 року. В опитуванні взяло участь 829 респондентів з різних регіонів України.

Довідково:

HeadHunter Україна входить до складу найбільшого об’єднання рекрутингових проектів із восьми країн Європи та Азії з найширшою базою резюме — більше 25 млн. З допомогою hh.ua більше 57 000 компаній шукають спеціалістів по 28 напрямках. До їхніх послуг пропонується понад 1 000 000 професійно складених резюме, які пройшли ручну модерацію HR-спеціалістів HeadHunter.

Читайте також: В Україні відтепер ще один вихідний день

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...