Мед Атлант

В Івано-Франківську можуть заборонити продаж ритуальної атрибутики на вулиці та ввести штрафи за “розкопки”

Сьогодні, 17 листопада, відбулося відкрите  громадське обговорення проекту регуляторного акта – рішення міської ради «Про внесення змін в Правила благоустрою м. Івано-Франківська Перший заступник директора депатаменту житлової, комунальної політики та благоустрою  Ігор Сенчук розповів про основні зміни у документі.

За його словами, старі правила діють з 2015 року, за це час розпочала свою роботу Інспекція з благоустрою, також дещо змінилося в законодавстві, тому й виникла потреба у внесенні змін в регуляторному акті. Зокрема, новими правилами передбачено надання Інспекції з благоустрою більших повноважень та введення строгих правил.

До прикладу, що стосується розкопок по місту — згідно нових правил такі «розкопки» будуть під пильним оком відповідального працівника департаменту, який контролюватиме весь процес від початку і до кінця. За невчасне завершення та порушення комунальних мереж передбачена відповідальність — винуватець «розкопки» буде оштафований за це.

Ще декілька розділів нових правил регламентуватимуть зовнішню рекламу, вивіски та стихійну торгівлю. Також новими правилами забороняється продаж ритуальної атрибутики на вулиці, а дозволено лише в приміщеннях або на вулиці, якщо є підтверджуючі документи. Ще один розділ стосується використання транспорту – за новими правилами заборонено залишати автомобіль на проїжджій частині під час снігопадів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...