Мед Атлант

В Івано-Франківську планують збільшити мінімальну суму орендного платежу за нерухоме майно

Сьогодні, 17 листопада, відбулося громадське обговорення проекту регуляторного акта – рішення міської ради «Про визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб на території м. Івано-Франківська».

Мінімальна сума орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб розраховується за спеціальною формулою: П = З х Р (1), де П — мінімальна сума орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб, грн.; З — загальна площа орендованого нерухомого майна, м.кв.; Р — мінімальна вартість місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб, грн. Зважаючи на те, що опосередкована вартість спорудження житла в місті зростала, виникла потреба у внесенні змін у регуляторному акті.

Відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку та зв’язку  та із підвищенням цін на ринку нерухомості настала потреба переглянути це рішення. Є відповідна методика розрахунку мінімальної суми орендного платежу, затверджена Кабінетом Міністрів і згідно з цією методикою сума розраховувалася для комерційної та некомерційної нерухомості, а також по зонах міста— в залежності від того, де знаходиться житло. Для першої зони некомерційної діяльності мінімальна вартість оренди  за один квадратний метр житла буде становити 18, 30 грн , для другої — 13, 70 грн, для третьої — 9,10 грн, — розповідає Любов Попович, начальник відділу економічного аналізу та стратегічного планування.

Після громадського обговорення проект рішення буде поданий на розгляд виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Зазначимо, що востаннє мінімальна сума орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб переглядалася у 2011 році.

Читайте також: Податок на нерухомість: як платити, щоб уникнути непорозумінь

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...