Мед Атлант

Сергій Пущенко показав франківцям 104 «Портрети добровольців на війні». ФОТО

Український графік і живописець Сергій Пущенко презентував 21 листопада в Івано-Франківську виставку «Портрети добровольців на війні».

На полотнах – бійці 5-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу «Правого сектора» та 5-го окремого батальйону Української добровольчої армії.

110 портретів воїнів-добровольців Сергій Пущенко створив з травня-2015 до квітня-2017. З них 56 виконано олійними фарбами, 54 – графічними матеріалами. Намалював і 7 етюдів оборонних позицій батальйону. Однак до Франківська митець привіз 104 портрети.

На зворотній стороні кожного полотна воїни-добровольці залишили написи – мотивації до життя та боротьби, побажання, заклики, автографи інше.

Шануючи своє минуле, можемо створювати майбутнє і протистояти ворогу, – переконаний Сергій Пущенко.

На думку художника, добровольці – це окрема каста. Говорить, це – унікальне явище, коли людина добровільно йде на війну.

Офіцер Української добровольчої армії Максим Швець, який зображений на одному із портретів, каже, на війні зустрічаються люди з однією метою – захистити державу.

Ця виставка, власне, розказує, що ж таке добровольча армія, – вважає Швець.

Експозиція «Портрети добровольців війни» триватиме у виставковому залі Національної спілки художників України, що на Незалежності, 53, два тижні, до 5 грудня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...