Мед Атлант

В садочках Івано-Франківська фахівці виявили порушення в організації харчування дітей

Станом на 23 листопада комісія  з вивчення питання харчування ДНЗ, до складу якої було включено працівників Держпродспоживслужби, провела перевірку 4 дитячих навчальних закладів, а саме: ДНЗ № 4 «Калинова сопілка», ДНЗ №14 «Кристалик», ДНЗ №33 « Кристалик», ДНЗ № 6 «Колобок».

В результаті перевірок виявлено протермінований сертифікат відповідності на воду питну бутильовану. Окрім цього, з порушенням ведеться журнал бракеражу сирих продуктів, журнал контролю температурного режиму холодильного обладнання та журнал здоров′я працівників харчоблоку. Серйозним порушенням є також те, що щоденне меню не відповідає двотижневому перспективному, — йдеться на сайті Головного управління Держпродспоживслужби.

  Окрім цього, на виконання наказу Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради № 836 від 20.11.2017 року «Про вивчення організації та стану харчування учнів ЗШ № 10» створено комісію з вивчення питання харчування в даному закладі, до складу якої також включено працівників Держпродспоживслужби.

  Під час перевірки члени комісії виявили, що в садочках реалізуються тістечка з кремом (круасани з кремовою начинкою) та карамель, продукти зберігаються з грубим порушенням товарного сусідства ( миючі засоби, томатна паста, крупи), в холодильнику порушене товарне сусідство ( на одній полиці зберігаються сир твердий, сосиски, протерміноване молоко-1 пачка), не представлено документи щодо повірки ваг, частина столового посуду пощерблена, потребує заміни. Також було зафіксовано, що в працівників ДНЗ протерміновані 2 особові медичні книжки, а зберігання спецодягу та верхнього одягу персоналу не впорядковано.

Читайте також: В дитячих садочках Івано-Франківської області виміряли рівень радіації

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...