Мед Атлант

Сільський голова з Прикарпаття, якого спіймали на хабарі, змінив адвоката у суді

В понеділок, 27 листопада, відбулося чергове судове засідання щодо корупційного правопорушення сільським головою с. Підлужжя. Зазначимо, що на попередньому засіданні суд відхилив затвердження угоди між Володимиром Бурачком та прокурором про визнання винуватості, відтак сьогодні продовжили розгляд справи по суті.

Насамперед обвинувачений Володимир Бурачок відмовився від свого захисника. Натомість було призначено нового адвоката – Сергія Благодира. Останній в свою чергу зазначив, що йому відмовляли у доступі для ознайомлення до матеріалів кримінального провадження.

Відтак, розуміючи позицію захисника, який хоче ознайомитися з матеріалами справ, які знаходяться суді, суд переніс слухання справи на 29.01. 2017 р.

Нагадаємо, сільського голову Підлужжя, що в Тисменицькому районі, в червні піймали на хабарі в тисячу доларів. Винагороду війт вимагав від атовця за сприяння виділення земельної ділянки ветерану на сесії сільської ради.

Свої “старання” голова оцінив у 40 тисяч гривень. На землі, яка б мала виділятися атовцю безкоштовно, чиновник вирішив нажитися. Питання обіцяв “вирішити” на сесії сільської ради, — коментують в Управлінні захисту економіки в Івано-Франківську.

Додамо, що таку ж угоду з прокуратурою, як  Володимир Бурачок,  заключив і ще один сільськи голова приміського села Ямниця Микола Зелінський. Його і землевпорядника підозрювали у отриманні неправомірної вигоди в сумі 180 тисяч долаарів. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...