Мед Атлант

При сильних снігопадах нацгвардійці прийдуть на допомогу франківським комунальникам

Сьогодні, 28 листопада, під час оперативної наради у міського голови Івано-Франківська директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак розповів про готовність до зимового періоду.

Думаю, що в цьому році проблем з прибиранням доріг та тротуарів бути не повинно. Гірше з прибиранням міжбудинкових проїздів та територій. Приватні фірми не мають достатньо техніки і тут можуть виникнути питання, — каже Михайло Смушак.

“Засипле снігом, де взяти людей? Я не вірю в тих підрядників. У них один трактор на всіх. Ну може два. І що робити?”, — поцікавився міський голова.

Головний комунальник відповів, що у підрядників загалом є 6 тракторів. Нацгвардія готова надати до 100 людей у випадку надзвичайної ситуації.

За словами директора КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталія Бурка, підприємство має 7 тротуароприбиральних тракторів. Закріплено 21 тракториста-машиніста, що дозволяє здійснювати роботи цілодобово, без вихідних днів.

Також підприємство має в штаті 54 робітників з благоустрою та 6 дорожних робітників.

Укладено угоду з підрядною організацією, яка зобов’язалася долучити 50 робітників та 5 одиниць техніки для вивезення снігу, — додав Бурко.

Також комунальники звернулися до містян, щоб у випадку надзвичайної ситуації, коли двори засипле снігом, здорові чоловіки могли вийти з будинку і допомогти прибиральниці.

В цілому світі так є. А в нас сидять і чекають, поки жіночка прибере подвір’я, — зазначив Михайло Смушак.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...