Мед Атлант

Депутати не хочуть православної церкви Московського патріархату на Франківщині

Комісія Івано-Франківської облради з питань гуманітарної політики та свободи слова готує звернення «Про антиукраїнську діяльність Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП)».

Про це йшлося на засіданні 28 листопада.

Заговорив про це звернення депутат облради і заступник голови комісії Сергій Адамович. За його словами, звернення може мати політичне значення – «оскільки президент не може заборонити церкву, бо не має для цього повноважень».

Якщо це чисто наше політичне бачення того, що відбувається, – то це важливо, – вважає Адамович.

До слова, в Україні часто говорять про створення єдиної помісної церкви. Зокрема, глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявляв, що процес об’єднання вже почався. Створення єдиної помісної церкви підтримують і депутати Івано-Франківської обласної ради.

На думку членів комісії, в Україні не може діяти церква, юридична підпорядкованість якої належить до країни-агресора Росії.

У зверненні треба поміняти акценти і не говорити про заборону церкви, а про оцінку діяльності УПЦ МП. Поки йде війна, існування церкви Московського патріархату в Україні є абсурдним, – вважають депутати. – До громадськості варто доносити нашу точку зору про необхідність створення єдиної помісної церкви.

Пропозицію домовилися доопрацювати звернення, і вже тоді його розглянуть депутати обласної ради на сесії 8 грудня.

Читайте такожЦерковна громада на Прикарпатті заявила, що “виходить” з-під Московського патріархату

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...