Мед Атлант

Екс-працівниця місцевого банку шляхом обману знімала кошти з рахунків клієнтів

У вересні цього року екс-працівниця одного з банків міста, використовуючи конфіденційну інформацію клієнтів, заволоділа значною сумою їхніх грошових коштів. Правоохоронцям вже відомо про двох потерпілих від дій цієї жінки.

Впродовж декількох місяців, будучи працівником банку, жінці вдалося здобути конфіденційну інформацію про персональні дані однієї з клієнток банку, а також логін та пароль доступу до розрахункового рахунку. Восени, після звільнення з роботи, отриману інформацію жінка використала у своїх інтересах —зателефонувала в контакт-центр банку та видала себе за клієнтку банку. Їй вдалося успішно пройти ідентифікацію власника, адже вона володіла необхідною інформацією.

Після цього, жінка зняла ліміти на проведення інтернет-операцій з цієї банківської картки, відключила перевірку CVV-коду, а також змінила фінансовий номер справжньої власниці картки на свій.

Згодом через сервіс онлайн-платежів «IPay.ua» жінка здійснила переказ грошових коштів в сумі 20 000 грн. з чужої картки на свою власну.

В той же день, їй вдалося зняти ці гроші вже з своєї банківської картки.

Через декілька годин жінка намагалася повторити протиправний умисел. Вже з іншого комп’ютера через сервіс онлайн-платежів «IPay.ua» вона здійснила спробу переказу грошових коштів в сумі 30 260 грн. з чужої картки на свою, при цьому підтвердила операцію від чужого імені.

Однак, жінка так і не довела свої протиправні дії до кінця. Перешкодою стало несподіване блокування картки —декількома годинами раніше справжня власниця картки заблокувала її.

Працівники кіберполіції Прикарпаття спільно із слідчим Івано-Франківського відділу поліції вже встановили особу зловмисниці. Наразі їй оголошено підозру про вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, тобто у заволодінні чужим майном шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки та у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 190 КК України, тобто у закінченому замаху на заволодінні чужим майном шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Наразі правоохоронці вже встановили двох потерпілих від дій цієї жінки. Ймовірно внаслідок цього шахрайства постраждало більше людей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...