Мед Атлант

На “відродження Галича” витратять більше 2 мільйонів гривень

У п’ятницю, 1 грудня, відбулося чергове засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків. Окрім іншого, чиновники розглянули проект рішення «Про затвердження регіональної цільової програми «Відродження Галича як давньої столиці України» на 2017-2021 роки».

Як вказано у проекті, впродовж декількох років заплановано встановлення на території Національного заповідника “Давній Галич” та в межах області вказівників, інформаційних пілонів та лайт-боксів, що забезпечать промоцію туристичного потенціалу області; проведення наукових конференцій; сприяння у проведенні фестивалю “Галицьке лицарство”.

Окрім цього, буде заплановано облаштування пішохідно-велосипедного маршруту: м. Галич (центр) —Старостинський Замок — оглядовий майданчик; виготовлення та трансляція документального фільм про давній Галич та промо- ролику про туристичну привабливість та випуск збірника наукових праць “Галич” та серії видань бібліотеки часопису.

Є потреба у прийнятті цієї програми. Вона потрібна не лише для Івано-Франківщини, а й для України, — зазначив начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак.

Зазначимо, що орієнтовні обсяги фінансування Програми — 2 мільйони 690 тис. гривень.

Члени постійної комісії рекомендували проект рішення на розгляд депутатів обласної ради 8 грудня.

Читайте також: До райбюджету надходить більше двох мільйонів гривень із Національного заповідника “Давній Галич”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...