Мед Атлант

Цього року в Івано-Франківську провели понад 700 культурних заходів

У четвер, 7 грудня, відбулося чергове засідання членів виконавчого комітету міської ради. Насамперед чиновники заслухали звіт директора департаменту культури про роботу у 2017 році.

За словами керівника департаменту Надії Загурської, з початку року в нашому місті було проведено 750 культурно-мистецьких заходи, що на 38 заходів більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

Схвальну оцінку мешканців міста також отримали родинні та патріотичні свята, які проводились у мікрорайонах міста протягом року (32 заходи).

Впродовж 2017 року при клубних установах міста функціонувало 103 мистецьких колективи, в яких налічувалось 1634 учасники, з них 33 дитячих колективи, в яких займались 521 учасник. За звітний період творчими колективами велась плідна та насичена творча діяльність.

Всі культурно-мистецькі заходи, які проводились в місті та за його межами не обходились без участі аматорських та муніципальних творчих колективів. Найбільш активними учасниками цих заходів були колективи вокально-хорового, хореографічного та інструментального жанрів. За 2017 рік силами всіх мистецьких колективів міста та сіл приміської зони було проведено 172 концерти.

Надія Загурська відзначила також головні досягнення галузі культури у цьому році, зокрема, це здійснений  капітальний ремонт 6 закладів культури; проведення мистецького свята мікрорайону «Каскад-ФЕСТ» та фестиваль весільно-ресторанної музики «Лабух-ФЕСТ». Не менш важливим є те, що у 2017  році вперше за останні 20 років відбувся творчий звіт Верховинського району у м.Івано-Франківську та здійснено передачу палацу Потоцьких у власність міста.

Читайте також: Відзначення святкових та пам’ятних дат в Івано-Франківську обійшлося франківцям в 2, 5 мільйона гривень

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...