Мед Атлант

Франківцям детально роз’яснили порушення паркування на місцях для людей з інвалідністю

В Івано-Франківську розказали про паркування на місцях для людей з інвалідністю і посилення відповідальності за порушення.

Про це детально розповіли на зустрічі в “Urban Space 100” 20 грудня.

Як відомо, з 26 жовтня набув чинності закон про збільшення штрафу за паркування на місцях для інвалідів — з 465 до 1 700 гривень.

Відповідно до закону, паркування на місцях для інвалідів водієм, що не має підтверджувальних документів про наявність у нього або в одного з пасажирів інвалідності (крім явно виражених ознак інвалідності), призводить до штрафу для водіїв у розмірі від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 020 – 1 700 гривень).

Закон передбачає, що інвалід може використовувати будь-яке паркомісце, якщо на парковці відсутні позначення паркомісць для інвалідів.

Крім того, можна буде евакуювати автомобілі, що займають місця для інвалідів.

За словами франківських патрульних, у більшості випадків розмір паркомісця не задовольняє потреб людей з інвалідністю. Мінімальна ширина для автомобіля людини з інвалідністю має бути 3,5 м.

Згідно з дослідженнями правоохоронців, парковка поруч адмінбудинку відповідає нормам.

Представник Національної Асамблеї людей з інвалідністю України Микола Макар звернувся до водіїв, аби вони прийняли до уваги, що є і водії з інвалідністю.

 У Франківську є багато проблемних місць,  особливо біля гіпермаркету “Метро”. 10% паркомісць мають бути облаштовані для людей з інвалідністю, — зауважив Макар.
Начальник управління транспорту і зв’язку Олег Ганчак пообіцяв, що з наступного року приділять більше уваги розмітці для паркування людей з інвалідністю.
Правоохоронці повідомили, що з 26 жовтня евакуювали чотири авто, які були припарковані на місцях для людей з інвалідністю. Всього винесли 41 постанову.
За порушення паркування франківців оштрафували на 42 тисячі 500 гривень, наразі стягнули більше половини із цієї суми.
Додамо, що раніше патрульні  не мали права штрафувати водіїв, що неправильно паркують авто, однак тепер можуть.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...