Мед Атлант

“Конфлікту інтересів немає”, — перший заступник прокурора області про справу Гончарука-Ільницького

Перший заступник прокурора області Володимир Торованин вважає, що конфлікту інтересів у судовій справі патрульного Леоніда Гончарука і екс-міліціонера Михайла Ільницького немає.

Про це Володимир Торованин повідомив сьогодні під час засідання сесії обласної ради, де доповідав про підсумки роботи прокуратури за минулий рік.

Питання щодо конфлікту інтересів року прокурору задав депутат обласної ради Сергій Адамович. Зокрема, йдеться про те, що прокуратура повторно подала позов до суду щодо справи патрульного, який нібито зламав мізинець двоюрідному брату працівника обласної прокуратури.

На що Торованин відповів, що цю справу не розглядає як конфлікт інтересів і повідомив, що Ільницький (ред. —  двоюрідний брат позивача) на цей судовий процес не впливає.

Ми завжди йдемо на співпрацю з тим, хто хоче справедливо виконувати свої обов’язки. Правда — дуже вперта річ. Думаю крапку у цій справі поставить суд, — сказав Торованин.

Про Леоніда Гончарука у цьому інциденті

Як вже писало МІСТО, франківського патрульного Леоніда Гончарука, на якого поскаржився екс-міліціонер через нібито зламаний мізинець, відсторонили від роботи і заборонили виїжджати за межі області. Це викликало неабиякий резонанс у місцевих ЗМІ. Більше того, про цей випадок заговорили на всеукраїнському рівні. Ситуацію прокоментував і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй фейсбук-сторінці. А 24 жовтня, відсторонений франківський патрульний і його колеги отримали нагороди від міністра внутрішніх справ. Крім Авакова Гончарука підтримали іванофранківці, влаштувавши у фейсбук флешмоб “#ПідтримуюГончарука,  #ПідтримуюЛеоніда” та колеги. На всеукраїнському рівні: український журналіст і блогер Павло Казарінавтогонщик та спортивний журналістОлексій МочановволонтерРоман “Сініцин” БаланнардепБорислав БерезаначальникНацполіції Прикарпаття Віктор Шкутов. 25 жовтня суд ухвалив повернути Леоніда Гончарука до виконання службових обов’язків. Присутні у залі підтримали таке рішення оплесками. ВІДЕО Проте проти патрульного відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень (ст. 365 ККУ).

Про Михайла Ільницького у цьому інциденті

Нагадаємо, в ніч на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківськ зупинили водія автомобіля “Skoda Octavia” за порушення правил ПДР. Підтримати водія та пасажирів прийшов відомий франківський активіст “Хімік”. Нетверезий водій тоді не пред’явив патрульним ні посвідчення водія, ні страхівку. Від освідування також відмовився. Зараз апелює тому, що 2 серпнясуд визнав його винним за ст. 130 і ст 185 КУпАП.

24 жовтня розпочався апеляційний суд. На ньому екс-міліціонер Михайло Ільницький оскаржував рішення суду першої інстанції: хотів довести, що він не був п’яний і не вчиняв злісну непокору у червні. Під час першого засідання Ільницький заявляв, що за кермом була невістка, а люди захищають патрульного, бо то молоді поліцейські. Відтак, заслухавши свідка Ільницького-молодшого, суд перенесли. 27 жовтня продовжили розгляд справи. У суді заслухали патрульну Ірину Бикову. Під час слухання суддя запропонував патрульній дивитися фільми про американських копів, аби добре зачитувати права. Після цього адвокат екс-міліціонера додала диск-доказ зупинки Ільницького. Вона стверджувала, що на відео видно, що за кермом жінка. У суді присутні розсміялися, бо на відео нічого не було. Після довгого розгляду справи, суд вирушив у нарадчу кімнату. Вийшовши, ухвалив скасувати постанову Івано-Франківського міського суду і тим самим задовольнив скаргу Михайла Ільницького. 

Громадськість незадоволена таким рішенням суду. Гостро про це у фейсбук написали відомі активісти (Харківська трагедія може повторитися у Франківську: відомі активісти обурені, що екс-міліціонера виправдали).

До теми: Брат колишнього міліціонера, через якого можуть засудити патрульного, займає впливову посаду в прокуратурі

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...