Мед Атлант

Активісти влаштували пікет через вбиту юристку, а поліція назвала чотири версії слідства. ФОТО

Вчора, 1 січня, поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки. Виявилося, що це юристка Ірина Ноздровська, розшук якої почали 30 грудня.

Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у с. Демидів на смерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

Усього правоохоронці розглядають чотири основні версії вбивства. Про це заявив речник Головного управління Нацполіції у Київській області Микола Жукович журналістам у вівторок, повідомляє “Укрінформ“.

Зараз розглядаються основні 4 версії. Це її професійна діяльність, інша, більш конкретизована, –  по останній справі за фактом ДТП, наступна – хуліганство і ще одна –  що її хотіли зґвалтувати, –  заявив Жукович.

Жукович наголосив, що одна з перших версій, яку правоохоронці візьмуть на відпрацювання, стосується судової справи за фактом ДТП, якою займалася Ноздровська.

Ми розглядали як версію вбивства її службову діяльність… Але саме ми уточнили, що саме через останню судову справу, де вона брала активну участь, напевно, сталося і це вбивство. Ми її поставили як одну із перших, щоб відпрацювати, – зазначив Жукович.

Водночас він підкреслив, що, незважаючи на наявність основних версій, інші не відкидаються. Версію самогубства Ноздровської слідство не розглядає.

У поліції сказали, що нададуть охорону доньці та батькам убитої Ірини Ноздровської.

Як відомо, нині близько 250 блогерів, журналістів, громадських активістів і просто небайдужих людей зібралися під будівлею Головного управління Нацполіції Київської області. Вони вимагають від правоохоронців знайти вбивць юристки Ірини Ноздровської, яка вимагала у суді покарання для племінника голови Вишгородського районного суду за те, що він у стані наркотичного сп’яніння збив на смерть її сестру.

О 21:30 ініціативна група разом з поліцією оголосять всі деталі слідства. Юрій Тебенко, член ініціативної групи, яка налічує 10 людей, заявив, що це відбудеться у Вишгородському райвідділку.

Фото: УП

 

Нагадаємо, що у травні 2017 року винуватця ДТП Росошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію.

27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

За словами близьких і знайомих, Ноздровській погрожували, й вона повідомляла про це поліцію.

Активісти дізналися від поліції, що основною версією у справі вбивства юристки Ірини Ноздровської є можлива причетність до злочину родичів Дмитра Россошанського.

На вбивство Ноздровської відреагували США:

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...