Мед Атлант

У Галицькому парку відкрили казкову локацію з Бабою Ягою і лісовими мешканцями. ФОТО

У Галицькому національному природному парку відкрили туристичну атракцію «В гостях у казки».

Автором проекту є громадська організація «Еко-Галич». Він здобув перемогу в 2017 році у конкурсі «Громада своїми руками», організованого АМЕР м. Бурштина.

Штатний працівник парку у ролі Чаклунки або Баби Яги вже готова до проведення екскурсій. Відкриття “Казкового лісу” відбулося 3 січня. Цікава розважальна атракція з елементами квесту та загадок привертає неабияку увагу дітей і дорослих. Баба Яга у хатинці-терраріумі знайомить гостей з лісовими мешканцями. Про це написали в одній із бурштинських груп у фейсбуці.

Проект “В гостях у казки” виграв 50 тисяч грн від компанії ДТЕК, а потім ще 40 тисяч гривень від національної конкурсної комісії Конкурсу.

Додамо, що голова райдержадміністрації Микола Попович відвідав Галицький національний природний парк. Під час зустрічі з директором Олегом Гайдуком та заступником директора з наукової роботи Володимиром Бучком обговорено плани та перспективи розвитку Галицького НПП на найближчий період. Було обговорено і перспективи впровадження міжнародних проектів. Про це інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА. Зараз у рамках проекту в парку споруджено шість просторих вольєрів для сов, воронових птахів і соколів; зимовник для переважно хворих і культових тварин, стилізований під хатинку Чаклунки (прототип Баби-Яги); еколого-пізнавальний маршрут у старому казковому лісі, зі «звіриною стежиною», де відтворено сліди 14 видів лісових звірів, та ігровим стендом «Пізнай тварину за шерстиною».

Мета проекту – створення умов утримання і реабілітації птахів; екологічна освіта (пізнання диких лісових звірів та їх слідів, а також формування у молодшого покоління лояльного ставлення до культових тварин (плазунів, земноводних, мишовидних, кажанів, павуків ін.); створення якісного та цікавого туристичного продукту.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...