Мед Атлант

Відомий фотограф розповів, де найкраще фотографуватися в Івано-Франківську

Відомий франківський фотограф Дмитро Садовий радить найкращі локації для фотографування в Івано-Франківську.

Дмитро Садовий певен, що фотограф – це людина, яка найперше вміє малювати світлом. Хлопець професійно займається фотографією вже майже 10 років. За цей час встиг поміняти чотири фотоапарати, “настріляв” близько мільйона гарних світлин і спробував попрацювати в різних напрямках: фотографував випускників для альбомів, весілля, знимкував у фотостудії, в нічних клубах, робив сімейні фотосесії… Зрештою зупинився на тому, що найбільше до душі – рекламній зйомці. А ще хлопець обожнює робити портретні фото красивих моделей, вигадуючи для них цікаві образи і локації.

Він вважає, що будь-яка місцина має потенціал для гарної фотографії, потрібно лише вміти це розгледіти. А для ледачих Дмитро охоче погодився поділитися власним досвідом. При цьому хлопець наголошує, що на будь-якому місці спершу потрібно звертати увагу на світло: протягом дня на тій самій локації виходитимуть абсолютно різні фотографії.

  1. Вулиця Тарнавського

Ця локація приваблива своєю старовинною польською архітектурою. Тому найкраще підійде для вінтажного образу, а також стріт-стайлу (вуличного стилю). На вулиці Тарнавського є безліч чарівних куточків: паркани з вигадливими візерунками, двері з минулого століття, давні балкони…

  1. Парк ім. Т. Шевченка

Повсюди у парку можна знайти цікаву локацію, особливо при вході з вулиці Шевченка. Окремої уваги заслуговує місцина перед фасадом ресторану-музею “Ромашкан”, який пройнятий атмосферою ХІХ століття. Тут можуть вдатися світлини з вишуканими образами.

  1. Провулок Фортечний біля галереї “Бастіон”.

Якщо треба зробити фото стріт-стайлу, вам сюди. Особливо чудові кадри тут вдаються, якщо людину фотографувати у дії – ходьбі, стрибках, бігові тощо.

  1. Вулиця Франка

Ця вулиця завжди славилася великою кількістю каштанів, зелені. Прогулявшись цією місциною, можна назнимкувати чимало цікавих світлин. Якщо бути уважним, то легко знайдете гарний ракурс.

  1. Вулиця Грушевського

Навпроти “білого дому»” є новобудови зі скляними поверхнями. На їхньому фоні вдаються дуже красиві фотографії. Однак зйомку варто робити в другій половині дня, коли починає вечоріти – тоді сонячне світло стає більш теплим і м’яким.

Автор: Наталія МОСТОВА

Стаття опублікована в журналі МІСТО № 12

*Передрук матеріалу дозволяється тільки за погодженням з редакцією.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...