Мед Атлант

Вперше калушани вийдуть на акцію для допомоги “Дому Сірка”

Акція допомоги безпритульним чотирилапим безхатченкам відбудеться у суботу, 13 січня, з 11 до 13.00 біля “Гостинного Дому” на вулиці Дзвонарська.

Як відомо, з 1 березня 2016 року калуський притулок для безпритульних тварин взяли в оренду волонтери благодійної організації “Дім Сірка”, інформують “Вікна”.

З жовтня “Дім Сірка” взяв на себе відлов і стерилізацію собак у Калуші. Власним коштом, а також коштом меценатів і волонтерів вони утримуватимуть сам притулок та відповідних працівників.

Організатори акції “Добро” так описують свої наміри:

Наша мета — допомогти і підтиримати усіх безпритульних собак, які з різних причин потрапили до притулку! Хвостатим кожного дня потрібен корм, ліки, будки, теплі ковдри, мисочки і т. д. Але найголовніше, чого очікують собаки, — хороша РОДИНА! Прийдіть і підтиримайте добру справу!.

Нагадаємо, міський голова Ігор Матвійчук, директор КП “Екосервіс” Ігор Свистун та голова благодійної організації “Дім Сірка” Наталія Когут у 2016 році підписали Меморандум “Про співпрацю щодо скорочення кількості безпритульних тварин у Калуші на 2016 рік шляхом етичного ставлення до них та регулювання їхньої чисельності гуманними та цивілізованими методами”. У 2017 році Меморандум продовжили. Проте, благодійна організація “Дім Сірка” заявила про намір повністю перебрати на себе опіку над притулком. Місто у цьому зацікавлене, адже планує передачу в концесію майна комунального підприємства «Екосервіс». А притулок для безпритульних тварин, який знаходиться на балансі «Екосервісу» не має стосунку до питання вивезення сміття.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...